Dilluns, 16 Setembre 2019

Lluís Figuerola, Premi Isidre de Rabassó d’identitat castellera

El premi distingeix aquelles persones, entitats i iniciatives que han contribuït a estudiar i difondre la història dels castells i la identitat dels Xiquets de Valls

“No es pot explicar amb paraules, la plaça és un clam, és un crit!”. Així narrava Lluís Figuerola i Ortiga en directe per Ràdio Tarragona el primer castell de 9 del segle XX, el de la Colla Vella dels Xiquets de Valls en l’històrica Santa Úrsula de 1981. Avui la formació rosada ha anunciat que el locutor és el ditingit amb el VI Premi Isidre de Rabassó d’identitat castellera “per la seva aportació a la difusió i transmissió del fet casteller a través de la ràdio durant els anys 70 i 80”.

El jurat, encapçalat per Albert Pedret, president de la Colla Vella, destaca aquelles retransmissions de Figuerola “plenes de passió i sentiment vers els Xiquets de Valls” que van saber “transmetre l’emoció, la passió, el neguit i la il·lusió a aquells oients que, trobant-se lluny del bullici de la diada, al mateix temps els feia sentir com un espectador o casteller més de la plaça”. El jurat també reconeix al locutor com a pioner de les retransmissions dels concursos, diades castelleres dels Xiquets de Valls i del fet casteller, convertint-se en tot un referent i creant “escola entre els professionals del sector.” 

   

El jurat atorga així la sisena edició d’aquest premi que distingeix aquelles persones, entitats i iniciatives que han contribuït a estudiar i difondre la història dels castells i la identitat dels Xiquets de Valls. Eloi Miralles, Xavier Brotons, Pere Ferrando, l’editorial Rafel Dalmau i Xavier Sendra han estat els anteriors guardonats.
El premi a Lluís Figuerola s’entregarà durant la pròxima Nit de Premis Ciutat de Valls.

 

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Opinió

10 adjectius pel Sant Fèlix 2019

Article de Cugat Comas

La contrareforma

Article d'opinió de Cugat Comas