Dimecres, 3 juny 2020

Lluís Figuerola, Premi Isidre de Rabassó d’identitat castellera

El premi distingeix aquelles persones, entitats i iniciatives que han contribuït a estudiar i difondre la història dels castells i la identitat dels Xiquets de Valls

|

“No es pot explicar amb paraules, la plaça és un clam, és un crit!”. Així narrava Lluís Figuerola i Ortiga en directe per Ràdio Tarragona el primer castell de 9 del segle XX, el de la Colla Vella dels Xiquets de Valls en l’històrica Santa Úrsula de 1981. Avui la formació rosada ha anunciat que el locutor és el ditingit amb el VI Premi Isidre de Rabassó d’identitat castellera “per la seva aportació a la difusió i transmissió del fet casteller a través de la ràdio durant els anys 70 i 80”.

El jurat, encapçalat per Albert Pedret, president de la Colla Vella, destaca aquelles retransmissions de Figuerola “plenes de passió i sentiment vers els Xiquets de Valls” que van saber “transmetre l’emoció, la passió, el neguit i la il·lusió a aquells oients que, trobant-se lluny del bullici de la diada, al mateix temps els feia sentir com un espectador o casteller més de la plaça”. El jurat també reconeix al locutor com a pioner de les retransmissions dels concursos, diades castelleres dels Xiquets de Valls i del fet casteller, convertint-se en tot un referent i creant “escola entre els professionals del sector.” 

Publicitat

El jurat atorga així la sisena edició d’aquest premi que distingeix aquelles persones, entitats i iniciatives que han contribuït a estudiar i difondre la història dels castells i la identitat dels Xiquets de Valls. Eloi Miralles, Xavier Brotons, Pere Ferrando, l’editorial Rafel Dalmau i Xavier Sendra han estat els anteriors guardonats.
El premi a Lluís Figuerola s’entregarà durant la pròxima Nit de Premis Ciutat de Valls.

 

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.