Llibres, roses i castells per celebrar Sant Jordi

0
320

Aquest vespre de dilluns les colles locals de Tarragona, Terrassa, Mataró, Sabadell i Reus s’han sumat a la festivitat de Sant Jordi. De totes les construccions ha destacat el 2de8 que han estrenat els Minyons de Terrassa o els castells de 8 de la Jove de Tarragona i dels Capgrossos. Sant Jordi també és sinònim de castells.

Els Minyons també es folren

En poc més de 24 hores diverses colles han estrenat els primers folres de l’any i avui ha estat torn pels Minyons de Terrassa, amb el 2de8. La construcció ha arribat en segona ronda i s’ha completat sense problemes. Han signat la tripleta amb el 3de8 de la primera ronda i tancant amb el 4de8. Per la seva part els Castellers de Terrassa han estrenat el 5de7.

Els Minyons han estrenat el 2de8f (foto @minyons)

Rondes a l’antiga a Tarragona

La Rambla Nova de Tarragona ha citat les quatre colles de la ciutat actuant sota el format de rondes a l’antiga. Els escassos 45 minuts que ha durat la diada han servit per veure els dos castells de 8 bàsics i el 9de7 a càrrec de la Jove de Tarragona. Mentre no arriben els castells de 8 els Xiquets aprofiten per rodar gent nova als troncs amb la gamma alta de 7, que també han protagonitzat els de Sant Pere i Sant Pau. L’estrena a plaça dels Xiquets del Serrallo aquesta temporada ha deixat el 3de7 com a construcció més destacada.

Clàssica de Mataró

Primer 3de8 de l’any pels Capgrossos de Mataró (@capgrossos)

En solitari els Capgrossos de Mataró han obert amb el 4de7 amb l’agulla per a continuació oferir la primera clàssica de 8 de la temporada, que passava per estrenar el 3de8. Al Mercadal de Reus el 2de7 ha estat el castell més destacat dels Xiquets locals, el segon de la temporada, acompanyant-lo amb el 5 i el 7de7. També han actuat a Sabadell els Castellers de Sabadell, que després d’un acte en suport als presos polítics s’han anotat la clàssica de 7.

Tots els castells de Sant Jordi: 

Tarragona | Diada de Sant Jordi
Castellers de Sant Pere i Sant Pau 3de7, 5de7, 4de7ag
Colla Jove Xiquets de Tarragona 3de8, 4de8, 9de7
Xiquets de Tarragona 4de7ag, 5de7, 7de7
Xiquets del Serrallo 3de7, 2de6, 4de6ag

Terrassa | Diada de Sant Jordi
Castellers de Terrassa 4de7, 3de7, 5de7
Minyons de Terrassa 3de8, 2de8f, 4de8

Mataró | Diada de Sant Jordi
Capgrossos de Mataró 4de7ag, 2de7, 3de8, 4de8

Sabadell | Diada de Sant Jordi
Castellers de Sabadell 3de7, 4de7, 2de6

Reus | Diada de Sant Jordi
Xiquets de Reus 5de7, 2de7, 7de7

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here