Llibres, roses i castells per celebrar Sant Jordi

0
446

Aquest vespre de dilluns les colles locals de Tarragona, Terrassa, Mataró, Sabadell i Reus s’han sumat a la festivitat de Sant Jordi. De totes les construccions ha destacat el 2de8 que han estrenat els Minyons de Terrassa o els castells de 8 de la Jove de Tarragona i dels Capgrossos. Sant Jordi també és sinònim de castells.

Els Minyons també es folren

En poc més de 24 hores diverses colles han estrenat els primers folres de l’any i avui ha estat torn pels Minyons de Terrassa, amb el 2de8. La construcció ha arribat en segona ronda i s’ha completat sense problemes. Han signat la tripleta amb el 3de8 de la primera ronda i tancant amb el 4de8. Per la seva part els Castellers de Terrassa han estrenat el 5de7.

Els Minyons han estrenat el 2de8f (foto @minyons)

Rondes a l’antiga a Tarragona

La Rambla Nova de Tarragona ha citat les quatre colles de la ciutat actuant sota el format de rondes a l’antiga. Els escassos 45 minuts que ha durat la diada han servit per veure els dos castells de 8 bàsics i el 9de7 a càrrec de la Jove de Tarragona. Mentre no arriben els castells de 8 els Xiquets aprofiten per rodar gent nova als troncs amb la gamma alta de 7, que també han protagonitzat els de Sant Pere i Sant Pau. L’estrena a plaça dels Xiquets del Serrallo aquesta temporada ha deixat el 3de7 com a construcció més destacada.

Clàssica de Mataró

Primer 3de8 de l’any pels Capgrossos de Mataró (@capgrossos)

En solitari els Capgrossos de Mataró han obert amb el 4de7 amb l’agulla per a continuació oferir la primera clàssica de 8 de la temporada, que passava per estrenar el 3de8. Al Mercadal de Reus el 2de7 ha estat el castell més destacat dels Xiquets locals, el segon de la temporada, acompanyant-lo amb el 5 i el 7de7. També han actuat a Sabadell els Castellers de Sabadell, que després d’un acte en suport als presos polítics s’han anotat la clàssica de 7.

Tots els castells de Sant Jordi: 

Tarragona | Diada de Sant Jordi
Castellers de Sant Pere i Sant Pau 3de7, 5de7, 4de7ag
Colla Jove Xiquets de Tarragona 3de8, 4de8, 9de7
Xiquets de Tarragona 4de7ag, 5de7, 7de7
Xiquets del Serrallo 3de7, 2de6, 4de6ag

Terrassa | Diada de Sant Jordi
Castellers de Terrassa 4de7, 3de7, 5de7
Minyons de Terrassa 3de8, 2de8f, 4de8

Mataró | Diada de Sant Jordi
Capgrossos de Mataró 4de7ag, 2de7, 3de8, 4de8

Sabadell | Diada de Sant Jordi
Castellers de Sabadell 3de7, 4de7, 2de6

Reus | Diada de Sant Jordi
Xiquets de Reus 5de7, 2de7, 7de7

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.