Dijous, 21 gener 2021

Lleida acull aquest dissabte la XXIV edició de la Jornada de Prevenció de Lesions en el Món Casteller

A les xerrades, ponències i debats hi participaran una cinquantena de colles

|

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya organitza aquest dissabte a Lleida la XXIV edició de la Jornada de Prevenció de Lesions en el Món Casteller, la trobada més important de l’any on es comparteixen coneixements i estratègies per tal de fer millors castells i, sobretot, més segurs. Els amfitrions seran els Castellers de Lleida, que enguany celebren el seu vint-icinquè aniversari, i la trobada es farà en tres espais diferents: local de la colla, Espai 3 i Joventut (Lleidajove).

La jornada s’estructura en un bloc de matí i un altre de tarda amb un programa científic de tallers i xerrades que han de servir als equips tècnics de les colles, tant als consolidats com els que s’inicien en els seus respectius projectes, per poder progressar en la millora de la prevenció i seguretat del fet casteller.

Al matí, després de la presentació i una activitat interactiva que proposa als assistents reflexionar entorn el dimensionament de les pinyes, hi haurà la xerrada inaugural a càrrec de la doctora Sílvia Simó, direcció mèdica de la CCCC, que versarà sobre l’actualització de l’estat dels equips sanitaris de les colles.

Publicitat

Tot seguit els assistents tindran la opció d’escollir entre quatre tallers tècnics que inclouen temàtiques com les construccions amb agulla, la gestió dels sinistres, les APP de gestió de pinyes o bé un taller de preparació física per treballar la força al local d’assaig, o quatre tallers de salut, que se centren en el suport psicològic de la canalla, els embenats i immobilitzacions, la prevenció dels efectes de la pràctica castellera en la musculatura del sòl pelvià de la dona, o la gestió d’una caiguda amb múltiples lesionats.

En paral·lel hi haurà dos tallers dedicats als músics i a la canalla, que oferiran tècniques per optimitzar els recursos físics i tècnics per gaudir d’una diada i recordaran als tècnics quina és la col·locació correcta dels cascs d’acotxadors i enxanetes, respectivament.
El bloc de la tarda proposa als assistents participar en reunions de responsables sanitaris, de responsables de canalla, o bé una taula rodona sobre la seguretat i la durada de les diades.

El detall de la jornada i el programa científic es pot consultar en aquest enllaç.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.