Setmanari digital i casteller

Divendres, 20 maig 2022

L'Hospital de Santa Tecla diu que el servei d'urgències no s'ha col·lapsat durant la diada castellera de Sant Magí

|

- Publicitat -

Els vuit castellers accidentats atesos ja tenen l’alta mèdica
Tarragona (ACN)

L’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona ha volgut deixar clar que “no intervé ni en l’organització ni en la coordinació dels equips sanitaris i assistencials habilitats a la plaça ni amb el dispositiu d’ambulàncies” per a la diada castellera de Sant Magí, que s’ha hagut de suspendre per l’absència d’ambulàncies després de la segona ronda ja que els ferits han hagut de romandre a l’interior de les ambulàncies fins que els boxs d’urgències no han quedat lliures. La decisió de la suspensió ha estat presa entre l’Ajuntament i les colles. En un comunicat, la direcció del centre hospitalari ha assegurat que al llarg de la jornada d’avui “no s’ha registrat cap col·lapse” als serveis d’urgències.
El centre hospitalari apunta que tampoc no s’ha registrat cap ocupació total dels boxes assistencials que hagi provocat un alentiment en l’atenció dels pacients que durant la jornada s’han desplaçat fins al centre.

Publicitat

En relació als pacients accidentats aquest migdia durant la diada castellera, els serveis d’urgències de l’hospital han atès un total de vuit persones entre les 14.41 h i les 15.51 h, sis de les quals han arribat en ambulància i dos més amb els seus propis mitjans. Els més greus han estat una persona amb un canell trencat i una altra amb un fort cop al cap. El centre hospitalari assegura que els sis pacients traslladats en ambulància “en cap cas no han hagut d’esperar-se a dins les ambulàncies, ja que els accidentats han estat atesos en el moment d’arribada, quedant les ambulàncies alliberades per a nous trasllats en cas que fos necessari”. De fet, puntualitza que entre l’arribada del quart accidentat i el cinquè al servei d’urgències han passat 45 minuts.

L’hospital insisteix que l’atenció dels pacients accidentats a la diada castellera s’ha realitzat seguint el protocol propi del servei d’urgències de l’Hospital de Santa Tecla i ha indicat que tots els accidentats atesos ja han tingut l’alta mèdica.

L’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla recorda que des de fa molts anys se li encarrega el dispositiu sanitari i assistencial del Concurs de Castells que se celebra bianualment a la plaça de Braus de Tarragona, amb l’actuació conjunta de gairebé totes les colles castelleres de Catalunya i el nombrós públic assistent i puntualitza que a la plaça organitza un hospital de campanya que fa les funcions de cribratge dels pacients accidentats per valorar la necessitat de ser traslladats al centre hospitalari i el grau de prioritat.

Finalment, en el comunicat s’assenyala que la direcció del centre “respecta” el criteri de prudència que els responsables de l’organització de la diada castellera han aplicat a l’hora de decidir la seva suspensió, una decisió, reitera el centre hospitalari, que “en tot cas és aliena a l’Hospital de Santa Tecla i al seu servei d’urgències“.

Comunicat íntegre de la direcció de l’Hospital de Santa Tecla

“Davant d’algunes informacions publicades per mitjans de comunicació en el dia d’avui, 19 d’agost, en les quals es responsabilitza el nostre hospital de la suspensió de la Diada Castellera de Sant Magí, la direcció del centre vol clarificar el següent:

– Que l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla NO intervé ni en l’organització ni en la coordinació dels equips sanitaris i assistencials habilitats a plaça ni amb el dispositiu d’ambulàncies amb motiu de l’esmentada Diada Castellera de Sant Magí.- Que al llarg de la jornada d’avui NO s’ha registrat cap col•lapse als serveis d’urgències de l’hospital. Tampoc no s’ha registrat cap ocupació total dels boxes assistencials que hagi provocat un alentiment en l’atenció dels pacients que durant la jornada s’han desplaçat fins al centre.

– Que, en relació als pacients accidentats aquest migdia durant la diada castellera, els serveis d’urgències de l’hospital han atès un total de 8 persones entre les 14.41h i les 15.51h, 6 de les quals han arribat en ambulància i 2 de les quals quals amb els seus propis mitjans. Aquests sis pacients traslladats en transport sanitari en cap cas no han hagut d’esperar-se a dins les ambulàncies, ja que els accidentats han estat atesos en el moment d’arribada, quedant les ambulàncies alliberades per a nous trasllats en cas que fos necessari. De fet, entre l’arribada del quart accidentat i el cinquè al servei d’urgències han passat 45 minuts.- Que l’atenció dels pacients accidentats a la diada castellera s’ha realitzat seguint el protocol propi del servei d’urgències de l’Hospital de Santa Tecla. Tots els accidentats atesos ja han tingut l’alta mèdica.

– Que l’Hospital de Santa Tecla i el seu servei d’urgències és un dels més qualificats en l’atenció d’actuacions castelleres, ja que des de fa molts anys sí se li encarrega el dispositiu sanitari i assistencial del Concurs de Castells que se celebra bianualment a la plaça de Braus de Tarragona, amb l’actuació conjunta de gairebé totes les colles castelleres de Catalunya i el nombrós públic assistent. Per aquelles ocasions a plaça organitzem un hospital de campanya que fa les funcions de cribratge dels pacients accidentats per valorar la necessitat de ser traslladats al centre hospitalari i el grau de prioritat.

– Que la direcció del centre respecta el criteri de prudència que els responsables de l’organització de la diada castellera han aplicat a l’hora de decidir la seva suspensió. Decisió de suspensió que, en tot cas, és alïena a l’Hospital de Santa Tecla i al seu servei d’urgències”.

 

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.