Dilluns, 27 Gener 2020

L’acció de protesta dels Castellers de Badalona per denunciar les seves condicions d’assaig

Els Castellers de Badalona duran a terme una acció de protesta convocant l’assaig ‘Porta una Espelma’, aquest divendres a partir de les 19h, amb l’objectiu de denunciar les condicions en què desenvolupen els seus assajos al Mercat Maignon. Fa set mesos, i després de passar-ne dos assajant a la plaça de la Vila, l’ajuntament els va cedir aquest espai per a la pràctica castellera, però no compta amb els subministraments bàsics d’aigua ni llum, tot i el compromís de l’ajuntament badaloní de dotar-los d’aquests serveis.

   

La colla diu en un comunicat que aquesta situació els suposa un problema de seguretat greu “intentem realitzar el màxim de proves a les hores que encara hi ha llum, però no sempre és possible, i al final quasi ni ens veiem”. Una de les solucions va ser avançar l’horari d’assaig però impossibilita que tots els castellers hi puguin assistir, i fins hi tot van utilitzar un grup electrògen per il·luminar l’espai d’assaig, però la mesura, apunten, “ha generat algunes queixes veïnals”.

Des de la colla asseguren que després de moltes reunions “cap departament de
l’Ajuntament vol assumir els compromisos acordats, la qual cosa fa perillar greument
el rendiment d’una Colla Castellera que porta el nom de Badalona arreu de Catalunya.” Per aquest motiu aquest divendres 20 de setembre orgnanitzen l’assaig ‘Porta una espelma’, per fer “visible” les mancances del seu nou espai d’assaig.

 

2 COMENTARIS

  1. És penos que una tradició tan nostre els governant d’aquí s’ho passen per l’arc de triomf. Fàstic fan aquests polítics que solament estan per els seus interesos.
    Com diuen algunes veus
    Prometer Prometer Prometer , hasta meter
    la mano.

  2. És tot un despropòsit a l’entitat dels Micacos, al fet casteller i a la nostra cultura, venint d’un ajuntament tant important pel k fa a densitat de població, impostos, etc… Quan ens necessiten però en plenes eleccions , com baixen a saludar-te al carrer i preguntar que tal !! 😡
    Una espelma xicotera 🕯️Micacos!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

«Les colles han d’apostar més per la psicologia als castells»

0
Entrevista a la castellera i psicòloga Maria Alvarado