Dimarts, 22 Octubre 2019

La Vella i els verds, sorpresos amb la Coordinadora, alerten que no han cedit els seus drets d’imatge

L’acord entre la Coordinadora de Colles Castelleres i la productora audiovisual Som, que a partir de Sant Joan retransmetrà en streaming una trentena de diades castelleres al llarg de la temporada, no ha agradat a les directives de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i dels Castellers de Vilafranca.
Aquestes dues colles van oposar-se al document de cessió dels drets d’imatge a la Coordinadora en l’assemblea anual del 2017 -afegint-se posteriorment els Minyons de Terrassa- i que va acabar esclatant en una polèmica pels drets d’imatge inèdita al fet casteller. Poc han canviat les coses des d’aleshores.

En declaracions a aquest mitjà, Albert Pedret, el president de la Colla Vella, s’ha mostrat molest amb la Coordinadora entre altres “per les formes, per fer-ho d’amagat a casa nostra, sense haver-nos dit res i venent uns drets que no tenen”. I és que la Colla Vella no ha cedit els seus drets d’imatge per aquesta temporada i no ho faran fins que no coneguin tots els detalls d’aquest nou acord. Els Castellers de Vilafranca tampoc han cedit els drets audiovisuals  a la Coordinadora,  i el seu president, Joan Badell, assegura que tampoc tenien cap informació sobre l’acord. Badell creu “que els actors n’hem d’estar al corrent” tot i que ha afegit que de moment no els afecta “ja que encara no hem cedit els nostres drets d’imatge a la CCCC, perquè el document tornava a ser una cessió de tot i per a tota la temporada”.

   

Els dos presidents, Pedret i Badell, s’han posat en contacte amb la Coordinadora i han acordat una reunió per abordar aquest tema. En aquest sentit, el president de la Coordinadora, Roger Gispert, ha dit a elmoncasteller que està convençut que trobaran una solució al nou conflicte.

Els motius de la Coordinadora per decantar-se per Som

L‘acord entre la Coordinadora de Colles Castelleres i el grup Som garanteix la retransmissió de 30 diades en streaming gratuït, mentre que les televisions que les vulguin emetre hauran de negociar amb “Som”, la nova propietària dels drets d’imatge durant els propers 4 anys.

Una de les motivacions d’aquest nou acord és precisament garantir la gratuitat de l’streaming, sense la necessitat d’estar subscrit en una plataforma de pagament, com XALA!, impulsada per La Xarxa de Televisions Locals la temporada passada. El president de la Coordinadora, Roger Gispert creu “que els castells s’han d’oferir en obert i no en fórmules de pagament” i que aquesta necessitat s’havia traslladat a La Xarxa, com també la de garantir l’emissió d’un bon nombre de diades. En aquest sentit, Gispert ha apuntat que des de La Xarxa no asseguraven una xifra de retransmisions ni tan sols similar a la dels darrers anys.

Des de la Coordinadora “s’ha buscat algun operador que oferís el que vam explicar en el nostre programa per al 2019, i que ens havien demanat les colles a través de les reunions territorials: Diades en obert, l’emissió de les 30 diades, més el nou portal castells.tv”. Per aquest motiu s’han decantat per aquesta productora, ja que “volíem garantir les 30 diades. Pensem que Som ofereix la creació d’una nova comunitat a l’entorn dels castells i una voluntat de difusió internacional que serà molt positiva pel fet casteller”.

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Opinió

Emoció, tàctica, tècnica

Article d'opinió de Jordi Andreu

Maltractem el 2

Article d'opinió de Jordi Andreu