Dissabte, 15 agost 2020

La seu dels verds acollirà una conferència sobre transtorns alimentaris i castells

Cal Figarot acollirà el pròxim 20 de juny a les vuit del vespre una conferència sobre la relació dels trastorns alimentaris en els adolescents vinculats en el món dels castells. Sota el títol la ‘Quadratura del cercle. Com “quadrar” castells, perquè siguin “rodons”’, aquesta ambivalència és la que moltes persones malaltes amb diagnòstic de Trastorns Alimentaris tenen respecte al seu cos i a la dificultat per entendre’l, entendre’s a elles mateixes i fer-se entendre pels altres.

La conferència anirà a càrrec de Jordi Juanico, pedagog i educador social a l’Unitat de Trastorns Alimentaris de l’Hospital de Sant Joan de Déu i membre dels Minyons de Terrassa. Amb la seva experiència personal com a membre d’una colla castellera i el seu coneixement científic, explicarà què són els trastorns alimentaris, aportarà informació sobre les dinàmiques familiars i a prendre les possibles precaucions, a més de proposar reflexions al voltant de fer i assajar castells i quina relació té o pot tenir fer castells amb els trastorns alimentaris. I és que durant la seva trajectòria professional Juanico ha detectat un increment d’adolescents amb transtorns alimentaris i vinculats al fet casteller, però també creu que “possiblement hi ha molts altres casos que no ens arriben però que també pateixen en menor gravetat amb aquesta malaltia”.

   

La conferència està adreçada a pares i mares de canalla, a les tècniques i tècnics de la colla i a qualsevol casteller/a major de 16 anys.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.