Setmanari digtal

Dimecres, 10 de agost del 2022

La ratxa que els verds van trencar a Vilanova

Feia pràcticament 12 anys que els verds no deixaven en carregada la torre de 9 amb folre i manilles

|

- Publicitat -

La torre de 9 amb folre i manilles que els Castellers de Vilafranca van coronar aquest dissabte, a Vilanova, és la primera que es veu a les places des de finals de la temporada del 2019. Va ser una torre molt renovada al tronc, amb debuts a cada pis, a partir dels quarts, i que va patir alguns desajustos molt aviat. Tot i la dificultat del repte, i venint d’on es ve, el resultat no va satisfer a la majoria de les camises verdes.

Pels vilafranquins, la torre de 9 és una construcció que va marcar un abans i un després, i des de que se l’adjudicaren per primera vegada, el 1995, han demostrat un domini aclaparador. Per això, estadísticament, el resultat del dissabte és una raresa en la trajectòria de la colla, ja que tan sols es tracta de la vuitena que només poden carregar. Per trobar l’anterior, només carregada, cal remuntar-se a pràcticament 12 anys enrere; al Sant Fèlix del 2010. En aquella ocasió, i per posar-la en context, ho farien amb el desgast al cos d’haver-la d’intentar en la quarta ronda, després de completar el 4de9f i agulla i el 5de9f (a la segona, després d’un intent desmuntat), i de deixar en intent fallit el 3de10fm. 

Publicitat

Les 8 torres de 9 només coronades són les que la colla va anotar-se al Sant Fèlix del 1996, 2000 i 2010, a la festa major de Vilanova del 2001 i 2022, a la Bisbal del Penedès el 2003, i a Les Santes i la Mercè de l’any 2005.   

40 consecutives

La caiguda d’aquest dissabte a Vilanova va trencar una ratxa impressionant; ni més ni menys que enllaçant 40 torres de 9 descarregades de manera consecutiva. Una ratxa espectacular, tenint en compte l’envergadura del castell, i que precisament havien iniciat a la mateixa Diada de les Neus, però de l’any 2016 (només una setmana abans la deixaven en intent a Les Santes de Mataró) i que es va allargar fins el Tots Sants del 2019. 

El domini dels Castellers de Vilafranca amb la torre de 9 continua sent un escàndol; des de la primera assolida al Sant Fèlix del 1995, i fins a dia d’avui, l’han aconseguit descarregar en 118 ocasions. Una xifra que supera les 114 que ha descarregat la resta del conjunt de colles del panorama.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.