Setmanari digital i casteller

Divendres, 20 maig 2022

La Jove de Tarragona cancel·la els actes festius de Santa Tecla

|

- Publicitat -
Creuament de comunicats entre la Colla Jove i l’Ajuntament de Tarragona

La Colla Jove Xiquets de Tarragona s’ha vist obligada a suspendre els actes festius que organitzen habitualment al voltant de la Festa Major de Santa Tecla per manca de pressupost com així han fet saber a través d’un comunicat. La formació castellera apunta que encara no ha rebut encara els honoraris compromesos per l’Ajuntament local que corresponen a les actuacions de Sant Jordi, Sant Joan, Sant Magí i la Diada Nacional de 2013. Aquest fet, segons el comunicat, agreuja una situació econòmica marcada per “la retallada pressupostària d’un 60% respecte la partida destinada a les colles castelleres l’any 2011″.

Així doncs, els actes previstos que la colla organitzava per Santa Tecla, entre ells la revetlla popular prevista per divendres 20 de setembre amb el productor musical Miqui Puig o la celebració del 20è aniversari del primer castell de 9 tarragoní, s’han suspès.  “La Colla Jove lamenta profundament aquesta situació i confia en una millora en el compromís de l’Ajuntament cap a la nostra institució i la tasca cultural i social que aquesta realitza a la ciutat. Aquesta difícil decisió, s’ha pres pensant que la Colla no pot traspassar el problema als nostres proveïdors” apunten.

Publicitat

 

Comunicat íntegre de la Colla Jove Xiquets de Tarragona

–          A data de 18 de setembre de 2013, la Colla Jove encara no ha cobrat cap dels honoraris compromesos per l’Ajuntament de Tarragona, corresponent a les actuacions de Sant Jordi, Sant Joan, Sant Magí i Diada Nacional de 2013.

–          Aquest endarreriments en els terminis, juntament amb la retallada pressupostària d’un 60% respecte la partida destinada a les colles castelleres l’any 2011, deixen la nostra entitat en una situació econòmica crítica per fer front a les imminents despeses que genera la nostra activitat castellera i social.

–          Degut a aquesta situació, la Colla Jove Xiquets de Tarragona es veu obligada a suspendre tots els actes festius que organitzava dins el marc de les festes de Santa Tecla.

–          Això comporta la cancel·lació de la revetlla popular prevista pel proper divendres dia 20 de setembre, que tenia com a protagonista el productor musical Miki Puig i que havia estat un èxit rotund de participació els darrers anys, així com també la suspensió de l’acte de commemoració del 20è aniversari del primer castell de nou tarragoní, previst pel proper dia 26 de setembre al teatre Metropol. Tampoc es podran dur a terme altres gestos que suposaven una despesa econòmica per a l’entitat, com es la repartició de beguda durant el seguici popular.

–          La Colla Jove lamenta profundament aquesta situació i confia en una millora en el compromís de l’Ajuntament cap a la nostra institució i la tasca cultural i social que aquesta realitza a la ciutat. Aquesta difícil decisió, s’ha pres pensant que la Colla no pot traspassar el problema als nostres proveïdors.

 

Comunicat de l’Ajuntament en resposta al comunicat de la Colla Jove
L’Ajuntament de Tarragona vol respondre taxativament a les declaracions fetes per la Colla Jove en un comunicat emès avui als mitjans de comunicació:
– En primer lloc es vol destacar que ha sorprès molt que el comunicat de suspensió d’una sèrie d’actes de la programació de Santa Tecla per part de la colla jove, s’hagi fet a través dels mitjans de comunicació i no pas als tècnics de festes i cultura de l’Ajuntament de Tarragona amb qui es van acordar aquests actes i dels qui han obtingut tot el suport.
– D’altra banda es vol deixar ben clar que es tracta d’actes que programa la pròpia entitat per iniciativa pròpia. Per tant, és iniciativa de la Colla tant organitzar-los com suspendre’ls si així ho creu convenient.
– El pagament per les actuacions castelleres és dins el pressupost del 2013 i la factura presentada per la colla el mes d’agost està seguint el seu procés i pendent de ser pagada el més aviat possible, com la resta d’entitats.
– Per últim, cal recordar que, com ja és ben sabut, les institucions i empreses estem patint la situació de crisi econòmica actual i estem fent molts esforços per fer els pagaments en els terminis corresponents.

 

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.