Dissabte, 16 octubre 2021

La Coordinadora desmenteix en un comunicat les acusacions dels verds en relació a l’assegurança

|

- Publicitat -

Foc obert entre la Coordinadora de Colles Castelleres (CCCC) i els Castellers de Vilafranca. L’entitat que aglutina a totes les formacions del país ha emès un comunicat desmentint i matisant les acusacions dels vilafranquins de no tenir activada l’assegurança mèdica per aquest 2021. Des de la colla creuen que es podrien dur a terme actuacions castelleres d’acord amb la resolució del Departament de Salut del passat 7 de maig, i en aquest sentit, acusaven a la CCCC de no tenir activada l’assegurança “per motius econòmics, i no sanitaris”. A la vegada, els verds reclamaven un reunió urgent amb la CCCC i no descartaven exigir responsabilitats per possibles perjudicis si la no activació de l’assegurança els impedia actuar.

En el seu comunicat, la CCCC al·lega que la renovació de l’assegurança per aquest 2021 es va fer “amb la condició d’assumir un 20% de l’import en concepte de dipòsit que incloïa la cobertura dels assajos amb les limitacions que s’establissin en cada moment per les autoritats pertinents. Aquesta decisió es va prendre per tal de garantir que la pòlissa estigués sempre activa i cobrís l’activitat permesa segons l’evolució de la situació sanitària”, diu el comunicat.

Des de la CCCC apunten que “l’excepció de les actuacions es va acordar entenent que en el moment que es pogués recuperar l’activitat a plaça seria perquè s’ha recuperat una certa normalitat i s’assumirà la totalitat de la quota des del moment que així es notifiqui a l’asseguradora.” La Coordinadora justifica la decisió de no ampliar la cobertura de la pòlissa amparant-se a la normativa actual, que limita la participació de només 20 castellers als assajos, i subratlla que d’aquesta manera “no es poden fer actuacions castelleres”.

Segons el comunicat de la CCCC, el passat dimarts es va traslladar a les colles “la voluntat de poder cobrir tot el que es pugui anar realitzant més enllà de l’activitat al local d’assaig” i que la voluntat i l’objectiu en cap cas és frenar l’activitat, “sinó tot el contrari”, assegurant que “es farà tot el possible per cobrir tots els actes castellers simbòlics que la situació sanitària ens vagi permetent”.

A més, consideren gravíssima la insinuació per part dels verds de que la CCCC pugui afectar la reactivació de l’activitat castellera per motius econòmics “quan la prioritat han estat i seran sempre els sanitaris. Comparar els castells amb els sectors de la restauració i de l’oci nocturn és, efectivament, apel·lar al tema econòmic i no compartim que ens hi haguem de posar al mateix nivell per un tema de responsabilitat i respecte ja que es tracta d’activitats econòmiques de les que depenen el benestar de moltes famílies”.

En el mateix comunicat la CCCC apunta que ha fet arribar al Departament de Cultura la petició per flexibilitzar les mesures que permetin recuperar l’activitat amb les limitacions actuals. “Entenent que el marc ha de ser acotat per les autoritats competents que coneixen la realitat sanitària, no s’ha fet una proposta tancada”. Per aquest motiu, creuen que és impossible que els verds hagin pogut rebre oficial o extraoficialment, informacions des del Departament de Cultura o el mateix Procicat en relació a les afirmacions dels de Vilafranca que asseguraven que el nou pla sectorial del sector “contemplarà íntegrament la proposta feta per la Coordinadora en relació a les limitacions de la represa del sector casteller”.

Per últim, la CCCC lamenta que “totes les vies de comunicació i participació amb la CCCC no hagin estat suficients pels Castellers de Vilafranca, pensant especialment en el grup de treball COVID-19 del que van ser impulsors i la proximitat amb la Direcció Mèdica que ha demostrat una implicació i compromís inqüestionables” i afegeixen que “ens hauria agradat tenir l’oportunitat de parlar en comptes de trobar directament els articles publicats abans, fins i tot, de rebre un burofax demanant la plena activació de l’assegurança.”

Finalment, la CCCC ha subratllat que continua treballant per avançar i facilitar la represa de l’activitat “en les millors condicions possibles i per a totes les colles, sense excepcions”.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.