Dimecres, 16 Octubre 2019

La Coordinadora de Colles expressa el seu malestar amb el personal de seguretat del Concurs de Castells

La Coordinadora de Colles Castelleres ha expressat el seu malestar per l’experiència viscuda durant el Concurs de Castells de Tarragona amb el personal de l’empresa encarregada de la seguretat del recinte. Diu que les actituds dels treballadors han transmés valors contraris als del fet casteller assegurant que “es van veure missatges que feien apologia del feixisme, actituds de menyspreu cap a la diferència idiomàtica i personal, i agressivitat fins arribar al cos  a cos demostrant una falta de temperament necessària en les seves tasques”.

La Coordinadora demana a través d’aquest comunicat que l’APIC (Agència de Publicitat Internacional Catalana), com a responsable de la gestió de la Tarraco Arena Plaça, i a la Diputació de Tarragona, com a propietària del recinte, “que tinguin en compte que els valors cal treballar-los, també en aquests detalls, i els emplacem a que posin els mitjans necessaris per tal que no es repeteixi una circumstància com aquesta”.

   

La CUP relaciona l’empresa amb l’extrema dreta

Des de l’assemblea local de la CUP a Tarragona denuncien la vinculació de l’empresa,  Levantina de Seguridad, amb l’extrema dreta. El passat diumenge van emetre un comunicat on advertien les queixes de molts assistents al Concurs de Castells denunciant a través de les xarxes socials “que van ser coaccionades per part de membres d’aquesta empresa de seguretat, exigint-les-hi que s’expressessin en castellà o fent comentaris sobre la seva vestimenta”. Fins i tot alguns castellers o assistents feien referència als tatuatges que lluïen els treballadors de l’empresa de seguretat “amb símbols nazis o feixistes, motiu pel qual aquests membres de seguretat portaven samarreta de màniga llarga sota de l’uniforme.”

La CUP reclama que la gestió de la TAP, ara externalitzada “torni a les mans de la Diputació de Tarragona, que n’és la propietària” i que per tant es rescindeixi la relació comercial amb Levantina de Seguridad.

Els cupaires han posat a disposició un correu electrònic (grup-cup@dipta.cat) per si alguns dels assistents vol denunciar “algun tipus de vexació o agressió per part de membres d’aquesta empresa de seguretat”.

 

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Opinió

Maltractem el 2

Article d'opinió de Jordi Andreu

10 adjectius pel Sant Fèlix 2019

Article de Cugat Comas