Divendres, 5 juny 2020

La Coordinadora aprova tres noves colles en formació

|

Aquests primers mesos de 2019 la Coordinadora de colles castelleres de Catalunya ha rebut i aprovat tres sol·licituds per entrar com a colla en formació a l’entitat. Amb aquestes són ja 104 les colles membres de la CCCC.

La colla Castellers de la Selva és un projecte que neix a Santa Coloma de Farners a finals de juny de 2018. La vinculació amb els castells, deu anys enrere, porta a la Gemma Ordóñez a fer una crida per xarxes per tal de crear una colla a la zona. Actualment assagen al pavelló de la Nòria dos cops per setmana i entre 50-60 participants. Les seves colles padrines són la colla Castellera Esperxats de l’Estany i els Castellers de l’Alt Maresme.

Publicitat

La colla Castellers de Cerdanya és un projecte que neix el juliol de 2018 amb la voluntat
d’estar oberta a les tres Cerdanyes: lleidetana, gironina i francesa. Tot i haver patit uns primers mesos complicats a nivell de gestió interna comencen el 2019 amb una línia clara i forta, i amb un teixit que va creixent i consolidant-se. Assagen al teatre d’Alp dos dies per setmana i compten amb la participació de 50-60 persones. Els han apadrinat els Castellers d’Andorra i els Castellers de Berga.

La Colla castellera de l’Esquerra de l’Eixample neix a mitjans de 2018 i es converteix en la vuitena colla de la ciutat de Barcelona. Després de renovar la junta al desembre acaben l’any amb una participació creixent als assajos que, de moment, tenen lloc a l’escola Auró un cop per setmana. Amb la canalla sumen una seixantena de persones. Compten amb els Xicots de Vilafranca i la Colla castellera de Castellar del Vallès com a padrins.

Per fer la sol·licitud d’entrada com a colla en formació a la CCCC han hagut de presentar una sèrie de documentació que els acredita com a entitat sense ànim de lucre legalment
constituïda, la defensa i vetlla del fet casteller i els valors que representa i el compromís de les dues colles que els apadrinen. D’aquí un any es farà una avaluació dels assoliments tècnics de la colla (es requerirà, com a mínim, una actuació completa de 6) així com l’evolució del teixit social.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.