Dijous, 2 juliol 2020

La Colla Vella projectarà aquest diumenge la “pel·lícula castellera” més antiga de la història

|

En el marc de la Festa Anyal de l’entitat, aquest diumenge 8 de desembre la Colla Vella dels Xiquets de Valls projectarà tres filmacions castelleres inèdites, una d’elles considerada des de la colla com la primera “pel·lícula castellera” més antiga de la història. Es tracta de l’enregistrament d’un 4de6 que la formació va aixecar el 4 d’agost de 1929 en una actuació al Poble Espanyol de Barcelona, durant l’Exposició Universal celebrada aquell any, tot just fa 90 anys.

Des de la Vella subratllen que no es tracta de la filmació castellera més antiga, ja que existeixen documents anteriors al 1929, però sí la primera retransmissió amb una càmera només “disposada a enregistrar com es fa un castell, amb l’enquadrament específic i els castellers conscients de la presència d’aquesta, ja que fins i tot varien les posicions dels pisos més alts per poder sortir a la imatge.” Aquell dia, a més, els vallencs estrenaven la camisa rosada que els distingeix actualment.

Publicitat

La projecció arrencarà amb ‘1970. Actuació/assaig pre-concurs a Santa Coloma de Queralt’, on els rosats van enlairar castells singulars com el 2de7 i el pilar de 6 folrats, com a preparació del Concurs de Castells de 1970, i que aconseguirien carregar amb un pis més en la seva trajectòria moderna. A continuació serà el torn de ‘Santa Úrsula de 1981’, un reportatge de Francesc Mateu Batalla sobre la mítica actuació a la plaça del Blat, on van anotar-se el primer castell de 9 del segle XX, i que durant 7 minuts mostrarà imatges inèdites sobre la preparació de la pinya del 4de9f i la posterior celebració a plaça. L’esmentat film ‘1929. La Colla Vella al Poble Espanyol de Barcelona’, tancarà les projeccions.

L’acte se celebrarà diumenge 8 de desembre al pavelló del local social a parir de les 19.30 hores i estarà obert a tothom.

 

Publicitat

1 comentari

  1. Prego que tingueu l’amabilitat d’informar-m’he al meu correu electrònic els dies i hores en que és projectará “1929. La Colla Vella al Poble Espanyol de Barcelona”, i el lloc on poder adquirir els bitllets d’entrada. Us he deixat més amunt el meu comentari. En espera de la vostre amable informació, m’acomiado de tots el que en feu castells i torraires amb pau i bé, i una amable i cordial salutació
    Ramona (lliri de pastor)

    Nota:
    correu electrònic: isonadraga1@gmail.com

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.