Setmanari digtal

Diumenge, 25 de setembre del 2022

La Colla Joves destapa la gamma alta de 8

|

- Publicitat -

A escasses dues setmanes per Sant Joan, la Colla Joves Xiquets de Valls ha aprofitat la Diada del Pati per destapar la gamma alta de 8 estrenant el 5de8 i la del 2de8 folrat, esdevenint les millors construccions del cap de setmana. El 2de8 amb folre també l’han protagonitzat els Moixiganguers d’Igualada i els Castellers de Vilafranca. Un pis menys l’han segellat els Xiquets de Reus i els Capgrossos de Mataró, els primers que s’anoten enguany. Del cap de setmana també cal destacar el 5de7 dels Castellers de Berga.

Bon nivell i bon ritme a Valls

Publicitat

La Colla Joves obria la Diada del Pati amb el 3de8, que fan sobradament bé. Tot seguit, les estrenes: en primer torn la del 2de8f, que es va complicar al pis de quints i obligava a treballar al folre i els pisos inferiors, però el van saber dominar per adjudicar-se’l. En canvi, el 5de8 no semblava pas el primer en més de 2 anys, perquè es van trobar molt còmodes en tot moment i el van gaudir en tota la seva execució. Bones sensacions dels vallencs i una passa important de cara a la primera gran cita de l’any a la plaça del Blat. 

Gran paper dels Moixiganguers amb la tercera tripleta de 8 del curs. D’entrada van encarar una torre de 8 que també va passar per algun moment crític, sobretot a la baixada, però li tenen confiança i se la van acabar anotant. Aquesta es va convertir ni més ni menys que en la torre de 8 amb folre número quaranta descarregada per l’entitat (la primera la van completar a l’agost del 2014). En segona tanda van oferir un sòlid 3de8 i van acomiadar-se amb el 4de8, a més, en tots dos casos amb estrena al pis de l’aixecador.

Molt satisfets també els Xiquets de Tarragona, que sortien de Valls amb el primer 4de8 de l’any, de molt bones prestacions, a més del 5de7 i el 3de8, un pèl incòmode però ben resolt.
Un brot de coronavirus va obligar als Castellers de Barcelona a aparcar el 4de8 i el 2de7 assolits el passat cap de setmana, i amb recanvis van decantar-se per la gamma alta de 7, que també van oferir els Nens del Vendrell.
Tot i la participació de cinc colles i el bon nivell ofert, la Diada es va desenvolupar en poc menys de dues hores.

Tripleta verda 

A la mateixa hora els Castellers de Vilafranca van completar la torre de 8 amb folre a l’Hospitalet, aquesta vegada incorporant diverses novetats als tronc respecte l’assolida per les Fires de Maig. Amb algunes absències, van arrodonir l’actuació amb els dos castells bàsics de 8. La Jove de l’Hospitalet i els Matossers de Molins oferien castells de 6.

A l’Arboç, la Colla Vella dels Xiquets de Valls s’embutxacava la clàssica de 8, la Jove de Sitges completava el 3de7, i els castells de 6 van arribar de la mà dels Minyons de l’Arboç i la Jove de Vilafranca.

2de7 de Reus i Mataró

El mes de juny culminarà a Reus amb la Diada de Sant Pere, important pels Xiquets de Reus, on voldran anotar-se els primers castells de 8. Abans però, es proposaven el 2de7 aquest dissabte a la Diada a l’antiga, completat amb molt bones sensacions, a més de revalidar el 5de7 i el 4de7 amb l’agulla.  

Ja aquest diumenge, ambient molt calurós i de pre-patum a la plaça de Sant Pere de Berga, que aquest migdia s’hi ha celebrat una de les diades més destacades del cap de setmana. Els locals Castellers de Berga han celebrat la novetat del 5de7, el primer que fan des del 2019, a més del 3 i el 4de7. Celebrat també ha estat el primer 2de7 de l’any pels Capgrossos de Mataró, que han sumat el segon carro gros, a més del 3de7, mentre que els Minyons de Terrassa han seguit rodant i brodant els castells de 8 bàsics i el 5de7. 

5de7 dels Castellers de Berga (J. Albalate)

El 4de8, protagonista a Sabadell i al Fort Pienc

Dos quatres de vuit aquest migdia a Sabadell, el que han protagonitzat els amfitrions Castellers de Sabdell i els Castellers de Sant Cugat, aquests darrers anotant-se el 2de7, castell que la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau ha recuperat després de deixar-lo en intent desmuntat la passada setmana. Per la seva part, 3 i 4de7 dels Castellers de Terrassa com a més destacat.

Els Castellers de Sants també van oferir el 4de8, ahir dissabte, a la festa major del barri barceloní del Fort Pienc, on els Castellers d’Esparreguera, els de la Sagrada Família i la Jove de Barcelona i s’apuntaven la clàssica de 7. 

Altres novetats

La gamma alta de 7 va ser el sostre de la Trobada de Colles de l’Eix,  on es va poder veure per exemple el primer 3de7 amb l’agulla de l’any dels Tirallongues de Manresa. En una altra trobada, a la de les Colles del Vallès Oriental, els Castellers de Caldes han carregat el 3de7, primer castell de 7 pisos de l’any. Finalment, el primer pilar de 5 dels Castellers de Sarrià ha servit per culminar la Primera Diada de Colles en Formació celebrada a Torredembarra.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.