Dimecres, 29 setembre 2021

La Colla Castellera de Vacarisses, una colla sorgida en plena pandèmia

El pròxim 1 d'agost podriren estrenar-se oficialment a plaça enlairant un pilar de 4 per la seva festa major

|

- Publicitat -

A Vacarisses (Vallès Occidental) fa un temps que es gesta una nova colla. De fet, un grup de gent del poble ja va alçar dos pilars de 4 a finals del 2019. I l’any passat, el 8 de març, un altre. Aquest darrer pilar els va acabar d’engrescar del tot per tirar endavant la colla, però només cinc dies després es va decretar l’estat d’alarma per la situació sanitària. I tot es va aturar.

La primera colla nascuda pràcticament en plena pandèmia espera des d’aleshores el seu debut a plaça. Malgrat tot, han vist accelerat els seus primers passos com a entitat: “estrenem una colla pràcticament de zero, però amb tot fet; amb local d’assaig, terra atenuant, camisa, escut, colles padrines…, amb tota la feina que la junta ha pogut anar fent”, diu Cesc Castellet, el seu president. A més, des d’aquesta setmana, els de Vacarisses han estat admesos com a nova colla en formació per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC).

Tot avançat, excepte el més important: el nivell tècnic. Sigui com sigui, hi ha moltes ganes de fer castells entre la seixantena de membres que ara formen part de la colla. Entre aquests, hi ha gent amb experiència que ha vestit les camises de colles amb molta veterania com els Castellers i els Minyons de Terrassa, els Castellers de Vilafranca i els de Sabadell. Precisament, Cesc Castellet va ser cap de colla dels Castellers de Terrassa als inicis dels anys 1990. “Ara ens ho prenem amb molta il·lusió i amb moltes ganes. Mai saps com funcionarà, però els que ja n’hem fet, sabem que els castells tenen aquesta dosi d’adicció, aquesta manera de fer i de viure. Si això ho sabem transmetre uns quants podrem tirar bastant”, diu Castellet.

La Colla Castellera de Vacarisses aixecant el primer pilar de 4 en públic (setembre del 2019)

Els de Vacarisses tenen com a padrins als Castellers d’Esparreguera i els Castellers de Santpedor, colles de viles properes. També una camisa per estrenar, de color argila, com el de la terra que rodeja el seu entorn. Una camisa que, si tot va bé, podrien mostrar a plaça per primera vegada el pròxim 1 d’agost, amb un possible pilar de 4 format per un grup bombolla, amb motiu de la festa major de la seva localitat.
També tenen malnom: Potes Roges. Així és com s’anomenaven antigament als treballadors de les fàbriques d’algunes poblacions del Vallès, pel fet de tornar a casa pels camins i embrutant-se el calçat amb la pols vermellosa d’aquella terra.

Quan la situació ho permeti, la colla vol arrancar l’activitat amb els assajos convencionals i promocionar-se per Vacarisses, una població a cavall de Terrassa i Manresa que compta amb poc més de 6.000 habitants. Aquesta localitat, que ha presenciat actuacions castelleres, tot i que amb comptades ocasions, ha vist els dos castells de 8 bàsics i el pilar de 6 com a màximes construccions, a càrrec dels veïns Minyons de Terrassa.

La Colla Castellera de Vacarisses se suma a la llista de colles admeses per la CCCC, entitat ja suma 103 membres (amb 83 formacions de ple dret, 12 d’universitàries i 8 en formació). “La il·lusió que més ens fa ara és encetar tota la gamma de 6 que ens queda per davant”, diu Cesc Castellet. Aquesta serà la condició amb la qual, d’aquí a un temps, la CCCC els avaluarà tècnicament i socialment.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.