Dilluns, 16 Setembre 2019

La colla castellera de la Vila de Gràcia destina 10.000€ a la investigació de lesions medul·lars

Els diners formen part de la beca Mike Lane-CVG i els rebrà un projecte de l'institut Guttmann.

La colla castellera de la Vila de Gràcia ha fet entrega de la beca Mike Lane-CVG a un projecte pilot de l’Institut Guttmann que investiga l’estimulació transcutània medul·lar (TSCS) per millorar la funció respiratòria en pacients amb lesió medul·lar cervical o toràcica. L’entrega de la beca s’ha fet en un acte a la Seu del Districte de la Vila de Gràcia, on ha participat el President del Consell del Districte Ferran Mascarell i el regidor del Districte Eloi Badia.

El projecte premiat se centra en l’estudi de l’efecte de l’estimulació elèctrica transcutània de la medul·la espinal a nivell cervical combinada amb l’estimulació toràcica sobre la musculatura respiratòria, induint d’aquesta manera, una recuperació millor del patró respiratori de les persones que pateixen lesions medul·lars cervicals o toràciques altes.
L’equip investigador el formen: la Dra. Kumru, investigadora principal, el Dr Curia, el Dr. Benito, la Dra. Valles, la Dra Ramirez i la inginiera Maria Rodriguez. Totes elles persones expertes en l’àrea de la Lesió Medular de l’Insitut Guttmann.

   

Amb aquesta beca es pretén retre homenatge a Mike Lane, membre de CVG que va morir al 2017, després d’haver patit lesions de medul·la que el van deixar tetraplègic el 2013, com a conseqüència d’un incident casteller.
Tot i que aquesta és la primera edició de la beca, la intenció dels seus impulsos és fer extensiva la iniciativa a la resta del món casteller i que els projectes d’investigació de lesió medul·lar a Catalunya puguin comptar amb aquesta beca de manera continuada.

El comitè avaluador del projecte d’investigació guanyador el formen Dani Castillo, director mèdic i científic de la coordinadora, Jaume Rosset exdirector mèdic i científic de la coordinadora, Marta Latorre esposa de Mike Lane i l’Oriol Francolí, membre de la colla i responsable de la beca. El doctor de l’Institut Guttmann, Joan Vidal va declinar formar part de la votació final per evitar qualsevol tipus de conflicte d’interessos.

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Opinió

10 adjectius pel Sant Fèlix 2019

Article de Cugat Comas

La contrareforma

Article d'opinió de Cugat Comas