Dissabte, 8 maig 2021

Joan Bofarull, Premi Isidre de Rabassó d’Identitat Castellera

|

- Publicitat -

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha atorgat el VIIè Premi Isidre de Rabassó d’Identitat Castellera a Joan Bofarull Solé “per la seva contribució a l’estudi i difusió de la història del fet casteller”.

Bofarull, nascut a Reus el 1971, és llicenciat en Geografia i Història, i actualment és professor de secundària. És autor dels llibres “L’origen dels castells: anàlisi tècnica i històrica”, “Les Muixerangues valencianes” i co-autor de “Els Xiquets de Reus: 25 anys de castells”. Joan Bofarull és membre dels Xiquets de Reus des dels inicis de la colla, on va convertir-se en un dels seus primers enxanetes. També forma part de la Muixeranga de Vinaròs i és membre de la Junta Executiva de la Federació Coordinadora de Muixerangues.

La Colla Vella posa en valor la seva obra “L’origen dels castells: anàlisi tècnica i històrica” per tractar-se del primer treball que va afrontar l’origen del fet casteller de forma monogràfica, i que “resolgué de manera força convincent, amb rigor, amb el màxim de dades i amb noves aportacions”. Des de l’entitat rosada la consideren “una obra indispensable i que va marcar un abans i un després en la història de la castellística”. El llibre, publicat el 2007 per Cossetània Edicions, va ser guardonat amb el tercer premi “L’Esperidió” d’assaig sobre el fet casteller, convocat per l’Associació d’Amics de la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

L’autor resuenc ha publicat desenes d’articles al voltant dels castells o les muixerangues, com el que publicàvem a ElMónCasteller.cat el passat 2 de setembre al voltant de la figura del periodista Joan Mañé i Flaquer.

El jurat atorga així la setena edició d’aquest premi que distingeix aquelles persones, entitats i iniciatives que han contribuït a estudiar i difondre la història dels castells i la identitat dels Xiquets de Valls. Eloi Miralles, Xavier Brotons, Pere Ferrando, l’editorial Rafel Dalmau, Xavier Sendra i Lluís Figuerola han estat els anteriors guardonats amb el Premi Isidre de Rabassó d’Identitat Castellera.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.