Dimecres, 27 octubre 2021

Gràcia recupera el 3de9f i Reus estrena el 5de8

El 70è aniversari dels Castellers de Vilafranca i la diada de Sant Magí a Tarragona han captat l’atenció d’un cap de setmana molt intens on també cal destacar altres fets importants, com el primer castell de 9 de l’any pels Castellers de la Vila de Gràcia, el 5de8 dels Xiquets de Reus o la tornada de les vacances per part dels Minyons de Terrassa.

A la tercera

   

 

Els Castellers de la Vila de Gràcia van necessitar fins a tres intents per anotar-se el 3de9 amb folre en la diada de la seva festa major, dissabte a la tarda. En dues ocasions va quedar en intent desmuntat, deixant la primera ronda en blanc. A continuació van donar pas al 2de8f que ja s’havien anotat divendres a la diada de vigília. Els graciencs van apostar novament pel castell de 9 i al tercer atac van completar-lo, amb molt bones maneres. Un fet molt important perquè no aconseguien el 3de9f des de novembre del 2016 i que es convertia en el 30è castell de 9 descarregat per la formació. Els de la camisa blava van afegir una ronda més per completar el 4de8. Després d’un inici de curs complicat, la colla agafa alè per encarar el darrer tram amb optimisme.

3de9f dels Castellers de la Vila de Gràcia (foto:@@hct77)

La mateixa actuació que els de Gràcia la van segellar la Colla Joves Xiquets de Valls, mentre que els Xiquets de Reus van obrir la seva actuació amb el primer 5de8 de la temporada, a més de revalidar el 2de8 folrat. En canvi no van poder amb el 4de8 que van deixar en intent desmuntat en dues ocasions. Els Moixiganguers d’Igualada, que tornaven de les vacances, van completar el 5de7 i el 3de7 amb l’agulla i només van coronar el 4de7 de la tercera ronda. Una caiguda anecdòtica i que esdevé la primera en pràcticament 2 anys.

5de8 dels Xiquets de Reus a Gràcia

Els Minyons tornen de les vacances

Després del seu viatge a Còrsega els Minyons de Terrassa van tornar a les places participant a la pre-diada de festa major de l’Arboç. Allà els malves van anotar-se la tripleta de 8 en el primer dels compromisos abans de Sant Fèlix. Els Xicots de Vilafranca van desmuntar el 4de8 i van apostar per la gamma alta de 7, com a la tarda a Castellbisbal. La colla local, els Minyons de l’Arboç, van estrenar el 3de7.

Castells amb el pilar a Vallmoll

L’endemà de completar una gran actuació a Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls va tancar el cap de setmana a Vallmoll, on va estrenar el 3de8 amb el pilar, a més del 4de8 amb el pilar, el 5de8 i el pilar de 6. Els Xiquets de Vila-seca van optar per la gamma alta de 6.

En intent

Aquest diumenge a la tarda els Brivalls de Cornudella van intentar per primer cop en la seva història el 3de7 amb l’agulla. La construcció va fer llenya quan intentaven desmuntar-la. Coincidint amb l’entrada de l’aixecador una batzegada va acabar amb les aspiracions dels del Priorat. Ja s’havien anotat el 3de7 i van acabar amb el 4de6.
Allà els Xiquets de Reus van tancar el cap de setmana completant els dos castells de 8 bàsics i el 5de7, a més de fer un assaig de 3de9f a plaça col·locant el pis de sisens, castell que podrien portar diumenge vinent a Igualada.

En aquest enllaç podeu consultar amb detall totes aquestes i la resta d’actuacions del cap de setmana:

Tots els castells del cap de setmana del 17 al 19 d’agost

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.