Dilluns, 27 Gener 2020

Gràcia, Capgrossos i la Colla Joves estrenen la gamma alta de 8

Més enllà dels primers quatres de 9 de l’any, que s’han vist a la Diada dels Pagesos a Valls i a les Fires de Maig de Vilafranca, el cap de setmana casteller ha registrat altres novetats. Entre elles destaquen el primer 7de8 dels Castellers de la Vila de Gràcia per celebrar el seu aniversari, que han afegit al 3 i el 4de8. Allà els Capgrossos de Mataró s’han folrat gràcies a la primera torre de 8 del seu curs, mentre que els Nens del Vendrell han ofert la torre de 7 com a millor construcció.

   

Al Milà la Colla Joves Xiquets de Valls ha patit dues sotregades consectutives, en primer lloc coronant el primer 3de8 amb el pilar que es veu aquesta temporada, i a continuació només carregant el 4de8. Els vermells havien començat amb molt bon peu completant el segon 2de8 del curs. Al seu costat els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han tornat a repetir el 2de7 i el 3de8.

Al Temps de Flors de Girona els Marrecs de Salt han segellat la tripleta de 8 per segona setmana consecutiva i demostrant una vegada més el seu gran estat de forma. Com les colles convidades, amb els Sagals d’Osona tornant a repetir el 3de8 i els Xics de Granollers amb el 4de8 i 2de7.

Els Tirallongues de Manresa han confirmat aquest migdia la bona sintonia amb el 4de8 anotant-se el més matiner de la seva història. Amb la torre de 7 i el 5de7 han igualat la segona millor actuació de la colla i, a més, el carro gros d’avui els serveix, a efectes de la Coordinadora, per gaudir de la seva condició com a colla de 8. Tot i que la Jove de Tarragona aspirava al 5de8, finalment han optat per repetir el 3 i el 4de8 i recuperar bones sensacions a més d’un 9de7 com a prova del de 8. Per la seva banda els Castellers d’Esparreguera han protagonitzat el 4de7 amb l’agulla i els dos bàsics de 7.

A Sant Boi els Minyons de Terrassa tenien prevista l’estrena del 5de8, que hauran d’aplaçar possiblement per dissabte vinent, i s’han anotat la clàssica de 8. Els Castellers de Cornellà han iniciat la seva actuació amb el 4de7 amb l’agulla però el 3de7 aixecat per sota els ha quedat en intent i el 4de7 de la tercera ronda només l’han pogut coronar. El 3 i el 4de7 han estat els millors castells dels Castellers de la Sagrada Família.

També s’han vist castells de 8 a Nou Barris, amb els Castellers de Barcelona protagonitzant la primera clàssica de 8 de la temporada, tot i que el 4de8 després d’un intent desmuntat. Els Bordegassos de Vilanova han aparcat el 4de8 i han completat el 4de7 amb l’agulla com a més destacat.

Podeu consultar totes les actuacions del cap de setmana en aquest enllaç:

Totes les actuacions del cap de setmana del 19 i 20 de maig

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

«Les colles han d’apostar més per la psicologia als castells»

0
Entrevista a la castellera i psicòloga Maria Alvarado