Setmanari digtal

Divendres, 12 de agost del 2022

FemPinya es constitueix com a associació

En una assemblea, celebrada telemàticament el 26 de març de 2021, s'han aprovat els estatus de la nova entitat i s'ha escollit una junta directiva.

|

- Publicitat -

El FemPinya és un servei que facilita la feina als equips tècnics de les colles castelleres i muixerangueres. Fins ara, funcionava com a aplicació de Telegram gestionada per el seu creador, Fempinyapp va néixer el 2016 de la mà d’un membre dels Xics de Granollers, Pepe Martín.

L’objectiu d’aquesta aplicació és la gestió dels equips tècnics de les colles castelleres: permet conèixer amb anterioritat l’assistència als assaigs i actuacions de les castelleres prèvia confirmació des dels seus dispositius mòbils o ordinadors. També, permet analitzar les seves dades d’assistència i gestionar les posicions a pinyes i troncs automatitzant la feina de compondre les estructures, o modificant-se simplement arrossegant un altre nom.

Publicitat

Les pinyes un cop publicades es poden consultar fàcilment per part de totes les castelleres mitjançant un sistema de missatgeria instantània.

Fins la darrera temporada 2019 aquesta aplicació ha estat totalment implementada per la colla castellera Xics de Granollers, essent l’única eina utilitzada per «cantar» les pinyes, millorant-ne el temps dedicat a tancarles i per tant el rendiment que ha permès ampliar el nombre de proves en assaig.

En aquests moments que la pandèmia de la Covid-19 no permet l’activitat castellera es fa un pas més i es constitueix l’associació FemPinya. En una assemblea, celebrada telemàticament el 26 de març de 2021, s’han aprovat els estatus de la nova entitat i s’ha escollit una junta directiva.

La constitució de FemPinya com a associació suposa una gestió col·lectiva de per part dels membres implicats i aportacions de totes les colles beneficiaries. La Junta Directiva ja està treballant per tal de tramitar FemPinya al registre d’entitats i associacions de la Generalitat i posar a punt tots els nous funcionaments.

La junta està formada per Pepe Martín a la presidència, Xelo Sos a la vice-presidència, Carles Puig-gros és el secretari, Arnald Morató el tresorer, i Llorenç Llaberia i Paula Soto com a vocals.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.