Els Verds reediten la millor actuació de la història i els Capgrossos se superen

Els Castellers de Vilafranca tornen a ajuntar el 3de10 i la torre de 8 neta en un Tots Sants on els Capgrossos de Mataró s’han lluït assolint la millor actuació del seu historial, Sants completa la tercera torre de 9 per tercer any consecutiu, mentre que els Xiquets de Tarragona han protagonitzat una modesta actuació.

Josep Torreño | Vilafranca del Penedès

   

No ha estat una temporada fàcil i encara menys els darrers dies, però els Castellers de Vilafranca han tornat a demostrar aquest migdia perquè són la colla més regular dels últims temps. Han signat una exhibició potent i espectacular, la millor de la història, que ha servit per culminar el seu 2017.
D’entrada han apostat pel 3de10fm que no descarregaven des de Sant Fèlix. Ha pujat un pèl bellugadís però sempre sota control, amb un gran folre i manilles que l’han sabut falcar a la perfecció. A la baixada, sortida ràpida de la canalla i el tronc defensant-lo però sense que en cap moment perillés. És el tercer de l’any i de moment l’única colla que l’ha sabut descarregar en tot el curs.

 

A continuació la solvència amb la que han brillat amb la torre 8 sense folre ha fet tremolar a tota la plaça. Despatxada amb una confiança inusual i pràcticament sense passar per cap moment d’angúnia, possiblement la millor de les 9 que han completat, i també la tercerea de l’any. Els vilafranquins s’han fos en una gran mostra d’alegria amb crits “d’un pis més”.


El seu tercer castell, i ja descartat el 4de9 net, ha estat un 3de9f i agulla que els ha donat la guerra habitual, no tant com en altres ocasions però tampoc fàcil, almenys fins a coronar l’estructura del 3. Un cop han deixat el pilar lliure no ha tingut més oposició i se l’han anotat per setena vegada aquesta temporada.
Amb tota la feina feta només quedava rematar l’exhibició amb el pilar de 8, però en un primer intent s’ha ensorrat pel folre durant la pujada de la sisena. Pocs minuts després hi han tornat per descarregar-lo després de salvar el moment delicat de la sortida de l’enxaneta.
D’aquesta manera completen la millor actuació de tots els temps, la mateixa que van segellar per Sant Fèlix i ara fa 2 anys també per Tots Sants. Els Verds han homenatjat la seva canalla després de l’ensurt del passat dissabte a Sant Cugat i han dedicat l’actuació a la petita Soraya, que es recupera amb normalitat.

Els millors Capgrossos

Els Capgrossos de Mataró també han estat brillants, pel què i pel com. Espectacular progressió que demostra que el salt qualitatiu d’aquest 2017 no és cap casualitat. Un altre 3de9f de postal ha servit per escalfar les esquenes i posar una marxa més a partir de la segona ronda amb la torre de 9 emmanillada. No ha estat la que van oferir a Girona, un petit balanceig l’ha acompanyat durant tota l’execució però els quarts i quints, molt concentrats se l’han fet seva fins a descarregar, sent ja la quarta de l’any.
Un dels moments més esperats de la seva actuació ha estat quan han enlairat el 5de9f, que per primera vegada atacaven a Vilafranca. S’ha vist més treballat pels pisos inferiors, especialment a la banda del tres, però amb confiança absoluta i sense perdre les mides se l’han tornat a embutxacar per tercera vegada, totes en els darrers tres mesos. Ovació de la plaça, la seva plaça talismà.


Faltava la cirereta i culminar la millor actuació de la seva història, però el pilar de 8 que recuperaven dos anys després, només s’ha pogut coronar. Li han fet bé l’aleta però a la motxilla de sortida de l’enxaneta se n’ha anat endarrere i no l’han pogut salvar. Es tracta ni menys ni menys que la primera caiguda que han patit els mataronins en aquesta temporada. Malgrat han marxat de plaça amb mal regust de boca s’ha vist una colla molt potent i amb possibilitats de millora per la diada del 19 de novembre a Terrassa.

Borinots, de més a menys

Després de clavar un perfecte 3de9f, els barcelonins s’han posat a prova amb la segona torre de 9 amb folre i manilles de l’any. No ha pujat amb les millors condicions i ben aviat ha tocat defensar-la pels pisos inferiors, i si bé no ha parat quieta l’han pogut dominar fins a completar-la per tercera vegada consecutiva en aquesta diada. Però a partir d’aquí s’ha torçat la seva actuació, amb un 4de9f que inesperadament s’ha partit pel pis de quarts quan entraven els dosos. Com els Capgrossos, es tracta de la primera llenya de l’any. En repetició han optat per un segur 4de8, de pur tràmit. No han renunciat a un gran pilar i la seva aposta ha estat l’estrena del de 7, però també ha cedit poc després de l’aleta.

Dia per oblidar

Als Xiquets de Tarragona la diada se’ls ha complicat de bon inici. Han escollit el 4de9f que en un primer torn s’ha desmuntat amb l’arribada dels dosos. Una batzegada ha fet dubtar la canalla i s’ha fet enrere. A continuació l’han pogut descarregar amb dificultats per les mides que presentava. Aquesta ha estat la seva millor construcció del dia perquè no han pogut amb cap dels dos 3de9f que han intentat. No han pujat massa bé i mancava confiança. S’han refet amb el 3de8 sense problemes així com el pilar de 6 de comiat.

Suport als Jordis

Instants abans de donar el tret d’inici de la diada s’ha fet un acte a favor de la democràcia i la llibertat amb la lectura d’un manifest per part de Pere Regull, l’alcalde de la vila. Regull ha reivindicat l’alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, els presos polítics del procés. Les quatre colles han alçat un pilar de 5 amb una pancarta reclamant democràcia i els grallers han interpretat els Segadors. Des del balcó han presenciat la diada el portaveu d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i Agustí Alcoberro, vicepresident de l’Assemblea Nacional, que aquest matí han estat nomenats socis d’honor dels Castellers de Vilafranca.

 

 

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here