Dilluns, 28 de novembre del 2022

Els Verds recuperen la tripleta vilafranquina i la Colla Joves fa el tres mil

Les diades d’aquest dissabte han servit per registrar una nova xifra històrica gràcies al castell de 9 que la Colla Joves ha completat a Sitges, a més de la recuperació del 4de8 amb l’agulla dels verds. Els Bordegassos s’han anotat el primer castell de 8 de la temporada i els Xiquets de Reus han revalidat el 5de8.

Tripleta vilafranquina

Una setmana després d’estrenar la gamma a Mataró, els Castellers de Vilafranca han saldat un deute, menor però molt important per la formació: Descarregar el 4de8 amb l’agulla. Aquesta construcció no la portaven a plaça des de juny del 2017, i de fet, des del setembre del mateix any que no s’anotaven cap castell de 8 amb el pilar al mig (la darrera ocasió va ser un 3de8). Els verds venien de descarregar-lo sencer a l’assaig del divendres i l’han atacat en primera ronda, amb bona nota. Acte seguit han topat una altra vegada amb el 4de9f, que han desmuntat quan entrava l’aixecadora. Posteriorment i fent algun canvi de peces, l’han completat malgrat suar-lo fins la sortida dels sisens. En els dos casos s’han repetit els problemes localitzats: s’obre per baix i fa que es tanquin els pisos superiors. Ja és el tercer descarregat de l’any però per aconseguir-los l’han desmuntat en un total de 5 ocasions. El virus del 4de9f no acaba de fer net.
Entremig han apuntat maneres amb el 3de9f que volen alçar un pis més dissabte vinent a Vilanova, i que un assaig al finalitzar l’actuació ha reforçat les intencions del castell de 10 col·locant-lo fins el pis de sisens. També apunta molt bones maneres el pilar de 7 folrat que sembla a punt pel de 8.
Els han acompanyat els Bordegassos de Vilanova que s’han anotat la millor actuació del seu curs gràcies a la torre de 7 inicial i el primer castell de 8 de l’any, el 3de8, tot i que després d’un intent desmuntat. S’ha vist un pèl nerviós però l’han sabut resoldre. Han culminat amb el 7de7, i a l’acabar han realitzat una prova del 4de8 que volen estrenar la setmana vinent en la seva festa major.

   

3.000 descarregats

Dissabte de celebració amb el castell de 9 o superior número 3.000 descarregat en l’època moderna, el que la Colla Joves Xiquets de Valls ha tingut l’honor de certificar a Sitges. Els vallencs l’han ofert en primera ronda i l’ha descarregat sense massa dificultats, tot i que ha acabat obert i treballat al pis de segons. Han optat per passejar el 2de8f i un àgil 4de8, acomiadant-se fent gala del seu magnífic pilar de 7 folrat. Allà els Castellers de Castelldefels han estrenat el 5de7 i el 7de7 i arrodonit l’actuació amb el 4de7 amb l’agulla, mateixos registres que la Joves de Sitges, que en el seu cas ha presentat la novetat del 7. Els castells de 6 han protagonitzat l’actuació dels Minyons de l’Arboç.

Segona catedral

Amb motiu de Santa Anna els Xiquets de Reus s’han anotat a casa el segon 5de8 de la temporada, el 35è de manera consecutiva, acompanyant-lo del 4de8 inicial i del 2de8 amb folre. Els Brivalls de Cornudella i els Margeners de Guissona han completat castells de 6.

Primera clàssica

Les actuacions del cap de setmana van arrencar aquest divendres al Vendrell, on els Nens van estrenar el 4de8 en la Diada de Santa Anna, en solitari, a més del 3de8 i la torre de 7.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.