Dissabte, 25 Gener 2020

Els valors del fet casteller s’instal·len en una fundació infantil de Moçambic

Components dels Minyons de Terrassa han dut a terme aquesta setmana uns tallers de castells a la Fundació Khanimambo, que vetlla per l’educació, nutrició i salut de centenars d’infants, la majoria orfes, a Praia de Xai-Xai, al sud de Moçambic. En aquests tallers hi han participat més de 300 nens i nenes durant dues jornades que, a través de vídeos, fotografies, jocs d’equilibri i de confiança, a més de la part pràctica, s’han introduït al món dels castells i fins i tot han realitzat algunes construccions.

   

Pilar de 4 amb components dels MInyons i de la Fundació (Foto: Fundació Khanimambo)

La idea d’aquest taller neix amb el contacte de Cesc Poch i Pep Forn, expresidents dels Minyons, amb un dels membres de la fundació, també terrassenc. Amb les seves famílies han aprofitat les vacances d’estiu per exportar la tradició i els valors del fet casteller a més de tretze mil quilòmetres de Catalunya. Els tallers han tingut una gran acollida al centre i els components dels Minyons valoren molt positivament l’experiència “per la sintonia, la sinergia que s’ha produït, l’alegria que transmeten els nens i les ganes que hi han posat”, diu Pep Forn, un dels impulsors d’aquesta iniciativa. A més, la colla ha cedit material per a la Fundació, cascs de protecció i faixes “perquè continuïn treballant el que han après fins ara”, afegeix Forn, que en un futur espera tornar i convida que també ho facin castellers de totes les colles per col·laborar en un projecte “que val molt la pena”.

Els nens de la Fundació practicant castells amb els membres dels Minyons (Foto: Fundació Khanimambo) 

La Fundació

La Fundació Khanimambo està situada en una regió molt castigada per malalties endèmiques com el VIH i la malària, que a banda de problemes de salut causa desestructuracions familiars. Des de la capital d’aquesta zona, Gaza, molts homes migren per manca d’oportunitats laborals i és habitual que, una vegada allà, comencin una nova vida i s’oblidin de la seva família. Per això sovint es troben a mares que viuen soles i han de fer-se càrrec d’un, dos o més fills.
La fundació va néixer el 2007 i des d’aleshores dedica tots els seus esforços a invertir temps i recursos en tres àrees de desenvolupament com són l’educació, la nutrició i la salut, gràcies als recursos i ajuda dels socis, padrins i donants.
_______________________________________________________________________
Per conèixer la Fundació Khanimambo pots visitar la seva pàgina web a https://fundacionkhanimambo.org/ i les seves xarxes socials, @KhanimamboFun a Twitter i @fundacionkhanimambo a Instagram.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

«Les colles han d’apostar més per la psicologia als castells»

0
Entrevista a la castellera i psicòloga Maria Alvarado