Divendres, 22 octubre 2021

Els Sagals brillen a la festa major de Vic

|

- Publicitat -

Més enllà del Pla de la Seu, (la crònica la podeu llegir en aquest enllaç) aquest cap de setmana ha estat profitós per a diverses formacions. Destaca la tripleta de 8 i el pilar de 6 dels Sagals d’Osona, el 3de9f (carregat) dels Marrecs de Salt o la torre de 7 (també carregada) que recuperen els Castellers d’Esparreguera en les actuacions que repassem a continuació.

També aquest dissabte, la Granada del Penedès ha acollit la diada de la festa major, amb la clàssica de 8 dels Castellers de Sant Cugat, els dos castells de 8 bàsics dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, a destacar el 4de8, el primer que fan fora de Tarragona, a més del 4de7 amb l’agulla i el pilar de 6, que recuperen després d’estar unes setmanes inactiu. Allà els Xicots de Vilafranca finalment no van portar el 3de8 i es van conformar amb el segon 4de8 i la cinquena torre de 7 de l’any. El consistori local va aprofitar la diada per inaugurar la placa en reconeixement al 4de9 amb folre completat pels vilafranquins durant la diada de l’any passat.

Una de les novetats del cap de setmana s’ha viscut a Esparreguera, amb la torre de 7 dels Castellers d’Esparreguera, que han coronat per cinquena vegada en la seva història. Des de la temporada del 2014 que no aconseguien la construcció sostre de la colla que continua i continua pendent de completar-se. Allà els Castellers de Sabadell van signar un 3de8 amb moltes cares noves al tronc, el 4de8 i el 5de7, mentre que els Bordegassos de Vilanova van tenir en el 5de7 el seu milllor castell.

Torre de 7 carregada dels Castellers d’Esparreguera

A més, les dues colles dels Xiquets de Valls van anotar-se els primers castells de 8 en la seva estada a Washington, a l’Smithsonian Festival, amb la Colla Vella anotant-se el 3de8, el 4de8 amb el pilar, el 4de8 i el pilar de 6, i amb la Colla Joves signant el 3de8, el 2de8 amb folre carregat i el 3de7 amb el pilar.

Diumenge

La festa major de Vic també ha destacat una de les jornades del cap de setmana. Allà la colla local, els Sagals d’Osona, han estrenat d’una tacada la torre de 8 amb folre, treballada sota control durant la baixada, i el pilar de 6, els primers que completen enguany, a més del 3 i el 4de8. Es tracta de la segona millor actuació de la història de la colla, que confirma la bona progressió dels osonencs, no només pel resultat de l’actuació d’avui, també per la manera com han desenvolupat els seus castells.

En aquesta cita els Marrecs de Salt s’han anotat el 3de9f, el segon de la temporada, però només l’han pogut coronar. Ja ha pujat nerviós d’inici i ha empitjorat. Malgrat la caiguda, han reaccionat com les millors, sense renunciar al 2de8f que han descarregat impecable, a més del 4de8 que ha obert la seva actuació. També molt satisfets han sortit de plaça els Castellers de la Vila de Gràcia després de completar una clàssica de 8 molt solvent,  en l’estrena d’Oriol Constantí com a nou cap de colla dels graciencs.

Els Marrecs coronant el 3de9f. Foto | Joan Igansi Gómez

Aquesta tarda de diumenge la festa major de Barberà del Vallès no ha pogut revalidar la condició de plaça de 9. Els Minyons de Terrassa, amb baixes destacades, han ofert el 2de8f com a millor construcció, han desmuntat el 4de8 per partida doble i han afegit el 3de8. Els Castellers de Sabadell han tornat a completar el doblet de 8 bàsics, a més del 7de7, i els Xics de Granollers han optat pel 4de8, el 5de7 i el 7de7.

A Banyeres del Penedès s’ha vist el 3de8 per part dels Nens del Vendrell, la torre de 7 dels Moixiganguers d’Igualada, amb novetats al tronc, i el 4de7 dels Minyons de l’Arboç com a més destacat.

Finalment cal destacar la torre de 7 que han revalidat els Castellers de Berga, la segona del curs.

 

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.