Dimarts, 25 Juny 2019

Els Moixiganguers d’Igualada i els Minyons de Terrassa estrenen el 3de8

Amb una vintena de diades escampades arreu del territori, el darrer cap de setmana d’hivern ha vist fins  a cinc formacions anotant-se castells de 8, destacant els 3de8 dels Moixiganguers d’Igualada  i dels  Minyons de Terrassa que fins ara només la Colla Vella havia completat, fa una setmana, a Sicília. Les colles de Gràcia i Sants estrenen el 4de8 i els Castellers de Barcelona s’apunten el segon de l’any

Els igualadins ténen molt clar quin és l’objectiu a perseguir aquesta temporada; fer un salt més i esdevenir nova colla de 9. Aquest migdia han estrenat el curs davant del seu local per anotar-se el 3de8 més matiner de la seva història, també el castell de 8 pisos que completen més aviat que mai, avançant gairebé un mes el 4de8 de l’abril del 2015. El castell, que ha servit per fer debutar la parella de dosos, s’ha completat després d’un intent desmuntat ja que no oferia bones mides als pisos superiors. En una segona temptativa, malgrat obrir-se a nivell de quints s’ha defensat amb solidesa pels pisos inferiors. Han obert la diada amb el 7de7 i l’han tancat amb el 5de7. Al seu costat els Castellers de Berga han completat el 3de7, el 4de6 amb l’agulla i el 4de6.

Els Minyons de Terrassa coronant el 3de8

   

El 3de8 també ha estat la construcció més destacada dels Minyons de Terrassa que han actuat aquest migdia al barri de Can Palet. Els malves l’han completat amb facilitat i altres estrenes com el 2de7 i el 9de7. Allà la Colla Jove de l’Hospitalet ha completat el 3de6 amb l’agulla, el 2de6 i el 3de6, mentre que els Castellers de Castellar s’han apuntat el 4de6 i el 4de6 amb l’agulla, però no han pogut amb el 2de6, que han desmuntat en dues ocasions, i el seu pilar de 5 només ha quedat en carregat.

Els Castellers de la Vila de Gràcia han estrenat el 4de8 en la diada barcelonina de Santa Madrona acompanyant-lo del 4de7 amb l’agulla i el 7de7. Els Castellers del Poble Sec han assolit el 5de7, després d’un intent desmuntat i han sumant els dos castells de 7 bàsics, que també han protagonitzat els Castellers de Sant Vicenç dels Horts a més del 3de6 amb l’agulla.

Aquest cap de setmana els Castellers de Barcelona han actuat per partida doble, ahir dissabte descarregant construccions de 7 a l’interior de l’església de Santa Maria del Pi, a causa de la pluja, compartint actuació amb els Castellers de Cerdanyola que van oferir el 3de7 amb l’agulla a més del 3 i el 4de7. Aquest migida de diumenge els barcelonins han completat el 4de8, segon de l’any després del de Santa Eulàlia, a més de repetir el 5 i el 7de7. El 5de7 ha estat el castell més destacat dels Sagals d’Osona mentre que els Castellers de Viladecans han sortit de plaça amb el 3de6 després de desmuntar el 3de6, el 3de6 amb l’agulla i el 4de6.

4de8 dels Castellers de Sants a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm (foto: Carles Paniello)

L’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm ha acollit una diada amb tres formacions que enguany celebren el 25è aniversari: els Castellers de Sants, els Tirallongues de Manresa i la Jove de Sitges, actuant juntament amb els Castellers de la Sagrada Família. Allà s’ha vist el primer 4de8 dels santsencs, que també han fet el 5de7 i el 7de7. Els Tirallongues han completat el 4 i el 3de7 però han ensopegat amb el 3de7 amb l’agulla, que només han carregat, per la seva banda dels de la Sagrada Família han signat el 4de7 amb l’agulla i els dos castells de 7 bàsics, mentre que els de Sitges han completat el 4de7 i el 4de6 amb l’agulla però han desmuntat el 5de7 i el 5de6.

A Barberà del Vallès els Castellers de Sabadell han donat el tret de sortida a la seva temporada anotant-se el 5de7, el 7de7 i el 3de7, mentre que els Castellers de Sant Cugat han protagonitzat el primer 2de7 del seu curs, a més del 5 i el 4de7. Per la seva banda els Castellers d’Esplugues han fet el 3 i el 4de7 i el 5de6, mentre que els Castellers de Cornellà s’han apuntat el 3de7, el 4de6 amb l’agulla i el 3de6 per sota.

Vella, Joves i Verds, castells de 7 en solitari

Després del seu periple per Sicília la Colla Vella ha actuat a Picamoixons on ha registrat en una extensa gamma de 7 amb el 3de7 per baix, el 4de7, el 2de7, el 5de7, i el 4de7 amb el pilar.
La Colla Joves Xiquets de Valls s’ha anotat a Salomó els dos castells bàsics de 7 a més del 3 i el 4de7 amb el pilar i el 5de7 després d’un intent desmuntat.
En la mateixa línia els Castellers de Vilafranca han aprofitat per rodar castellers a Sant Cugat Sesgarrigues en una actuació per celebr el 70è aniversari de la colla a la plaça on van debutar. Han fet el 4de7 amb l’agulla, el 5de7, el 3de7 aixecat per sota, el 7de7 (després de desmuntar-lo prèviament) i el 3de7 amb l’agulla.

Gamma alta de 7 a Salt

Finalment la diada de la Fira de l’Embotit de Bescanó s’han traslladat al local dels Marrecs de Salt, que han completat el 5de7, el 7de7 i el primer 9de7 de l’any. Els Castellers de Figueres han estrenat la gamma alta de 7 amb 5de7 i el 4de7 amb l’agulla a més del 4de7, mentre que els Esperxats de l’Estany han segellat el 3de6 amb l’agulla i els dos bàsics de 6.

Consulta la resta de resultats del cap de setmana: 

Tots els castells del cap de setmana del 17 i 18 de març

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Columna

Opinió