Dimecres, 20 octubre 2021

Els Castellers de Vilafranca s’anoten el primer castell de 8 de la represa

|

- Publicitat -

Ha tornat la Diada del Mercadal de Reus, l’unica jornada del calendari casteller que no s’ha vist afectada per la pandèmia, ja que es tracta d’una una cita biennal que es celebra en anys senars. El nivell, òbviament, no ha tingut res a veure amb el de la darrera edició, on es van veure castells com el 2de8 sense folre, però avui això no era el més important. Això sí, la jornada ha regalat el primer gran titular des de que a mitjans de setembre es recuperés l’activitat; i és que s’ha vist el primer castell de 8 de la represa, de la mà dels Castellers de Vilafranca, gràcies al seu 4de8.

Puntuals a la cita, l’himne dels Segadors i els pilars de 4 simultanis han arrencat els primers aplaudiments de la diada, seguida per 600 espectadors amb localitat, seguint totes les mesures.

Un 3de7 dels locals Xiquets de Reus, ben apamat, ha donat el tret de sortida de la primera ronda, que s’ha desenvolupat de manera conjunta. Seguidament els Castellers de Vilafranca han enlairat el 5de7 i la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha optat pel 4de7 amb el pilar. Tancaven la Jove de Tarragona amb el 4de7 i el 3de7 dels Capgrossos de Mataró, que han fet la seva primera reaparició a plaça amb castells. Ràpid i fent-ho senzill.

Hi havia rumors de castell de 8 i la segona ronda, en solitari, els ha confirmat tots. S’hi han atrevit els Castellers de Vilafranca amb un 4de8 que ha centrat totes les mirades de la plaça. S’ha fet llarg i feixuc, sobretot a partir de l’entrada dels dosos, fent-se evident l’estrena de la seva canalleta en aquest nivell, però resolts els dubtes i alguna revinclada, han sabut mantenir la forma per completar-lo sense gaire complicacions. Després del puntet de certa tensió, els verds han celebrat el que es tracta del primer castell de 8 que veu el món casteller des del 8 de març del 2020.

A continuació, la Colla Vella ha completat un sòlid 5de7, els Capgrossos de Mataró i la Jove de Tarragona han optat pel 4de7 amb l’agulla i els Xiquets de Reus feien el mateix amb el 4de7, construccions que en tots els casos han suposat estrenes per aquestes formacions.

5de7 de la Colla Vella (@collavella)

La tercera ronda ha deixat una altra novetat pels Xiquets de Reus, el 4de7 amb l’agulla, castell també escollit pels verds, mentre que la Colla Vella i la Jove han tancat amb el 3de7, i els Capgrossos, amb el 4de7.

4de7 amb l’agulla dels Xiquets de Reus (@xiquets)

Un Mercadal que s’ha enllestit en poc més d’una hora amb els diversos pilars de 4 i de 5 de comiat, i que més enllà del primer carro gros, ha servit per celebrar la primera diada castellera de gran format des de l’inici de la pandèmia. I tot plegat, amb un bon ambient a plaça i refermant les ganes de fer i veure castells.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.