Divendres, 5 juny 2020

Els Castellers de Mediona ja són colla de 7

|

Encara no fa ni un any que els Castellers de Mediona van presentar-se formalment a plaça, en concret el 12 de maig del 2018. Aquell dia van estrenar la camisa anotant-se tres castells de 6 i des d’aleshores els han dominat sense problemes. Les bones dinàmiques d’assaig i els resultats impecables a plaça han propiciat mantenir i pujar el nivell fins a aconseguir el seu primer castell de 7 pisos: el 4de7 descarregat del passat dissabte a Vilafranca en la diada d’inici de temporada dels Xicots.

Van optar per intentar-lo en tercera ronda, amb el requisit previ de completar la torre de 6 i el 5de6, els seus dos millors castells fins al moment, i un cop descarregats -el 5de6 tot just es tractava del primer de l’any i segon de la seva trajectòria-, van fer l’aposta dels 7 pisos. “Ens vam llençar a la piscina”, diu Carles Requena, cap de colla dels medionencs, que reconeix que l’estructura del 4 sempre els ha funcionat. A més, fa uns mesos van adquirir l’antiga xarxa d’assaig dels Castellers de Vilafranca i gràcies a aquesta aportació “hem buscat més el límit de les proves”.

Publicitat

Primer castell de 7 dels Castellers de Mediona

Dissabte a l’hora de la veritat, en un primer atac el 4de7 va desmuntar-se a l’alçada de dosos “ho atribuïm als nervis del que és desconegut i vam optar per tirar avall”. A la segona, i després d’alguns retocs a la pinya, van coronar-lo amb suficiència i, malgrat els nervis evidents, el van descarregar. La valoració del cap de colla és molt positiva “però sense pressionar gaire a la gent. Som una colla de 6 que ha tirat el seu primer castell de 7 i l’ha fet”.

Aquest no va ser l’únic repte del dia i és que  van posar la cirereta a l’actuació amb el pilar de 5, també el primer de la seva història. Requena reconeix que el mèrit és dels pilaners, però també de la xarxa, ja que “des de que ens va arribar vam acostumar-nos a fer el pilar de 5 sencer a cada assaig”.

Un altre punt que destaca Requena sobre l’actuació del passat dissabte és el fet de desplaçar uns 110 castellers a Vilafranca. Cal tenir en compte que Mediona és un petit nucli de l’Alt Penedès, amb una població que no sobrepassa els 800 habitants. Tot i això, han aconseguit formar una colla que ha signat un inici de vida prometedor, però alhora els de la camisa texana són prudents i molt conscients que, com qualsevol colla, la tasca principal serà mantenir el nivell.

Primer pilar de 5 dels Castellers de Mediona

Mentrestant, a plaça, ja tenen a punt el seu proper repte: el 3de7 que podrien estrenar per celebrar l’aniversari de la primera actuació amb camisa, el pròxim dissabte 4 de maig. “No el tenim tan ben lligat com el 4 però en funció de les darreres proves podríem intentar-lo”.

L’aventura castellera dels de Mediona és curiosa: parteix d’un taller de castells nadalenc el 2016 amb la idea de donar-li continuïtat fent castells només un cop l’any per la festa major local, és a dir, imitant el model dels Aficionats de Llorenç del Penedès. Però en les primeres passes de la formació van decidir constituir-se com a colla i la Coordinadora els va acceptar com a colla en formació ara fa poc més d’1 any.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.