Els Castellers de Barcelona estrenen el 4de9f en el seu 48è aniversari

0
152

Arnau Martínez | Barcelona

La diada del 48è aniversari dels Castellers de Barcelona ha vist el primer 4de9f dels vermells, però no se n’han ensortit amb el 3de9f. Els Xiquets de Tarragona han estrenat el 4de8 amb l’agulla  i els Castellers de Sabadell completen la primera torre de 8 amb folre de l’any.

Els amfitrions Castellers de Barcelona han obert plaça amb un 5de8 força deformat ja que als pisos superiors se’ls hi ha tancat força però s’han apuntat la segona catedral del cap de setmana després de la d’ahir a la diada de vigília.  El segon castell ha estat el 4de9f, el primer d’aquest 2017 que han hagut de treballar força l’encaix entre folre i terços. Ha estat a tecvera ronda quan se’ls hi ha conplicat la diada, ja que no se n’han ensortit amb el 3de9f que ja van descarregar la setmana passada a la Diada del Pati de Valls. Després d’un peu desmuntat, l’han tirat amunt, però al col·locar sisens s’ha desmuntat tota l’estructura que ja no pujava amb bones mides. A ronda de repetició han tornat amb el 3de9f, però amb unes sensacions semblants a l’anterior l’han acabat desmuntant després d’haver posat sisens. Finalment han optat pel 3de8 per poder sortir amb tres castells de plaça. La diada s’ha acabat allargant a causa d’aquests peus i intents desmuntats i el fet d’haver començat 20 minuts tard. El públic que no era fix, sinó passatger, ha acabat disminuïnt notòriament. Fins i tot han acabat marxant del balcó de l’Ajuntament, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i el cap de l’oposició, Xavier Trias.

Els Xiquets de Tarragona, igual que en les passades diades on han estrenat construccions, han optat per obrir amb el 4de8 amb l’agulla. El castell ha pujat nerviós, però al fer l’aleta s’ha assentat i el pilar s’ha mostrat sòlid. Els castells que l’han acompanyat han estat el 3de8 i el 4de8, dues estructures que s’han executat un pèl lentes, però s’han descarregat sense cap tipus de problema. Han tancat la seva primera actuació de la història a la plaça Sant Jaume de Barcelona amb el pilar de 6, mostrant el bon treball que estan fent amb l’espadat aquest any els de la camisa ratllada. Els matalassers no tenen pressa per treure el 3de9f i de moment no és l’objectiu de Sant Joan. Dissabte vinent volen ajuntar a Tarragona els 3 castells de 8 i mig que ja han estrenat (2de8f, 5de8 i 4de8a) i el pilar de 7 folrat.

4de8 amb l’agulla dels Xiquets de Tarragona (Foto: @xiquetstgn)

Els Castellers de Sabadell han començat el sistema de rondes amb un 7de8 de postal, el tercer d’aquesta temporada. En canvi la torre de 8 folrada en segona ronda ha necessitat una defensa extraordinària dels terços, l’encaix amb el folre no ha estat gens còmode, tot i així, l’han completat, per primer cop aquesta temporada, causant furor als estrangers que estaven a plaça. L’últim castell dels saballuts ha estat el 3de8 signant així la seva millor diada d’aquest 2017.

Primera torre de 8 amb folre dels Castellers de Sabadell que completen aquest 2017 (foto @saballuts)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here