Dilluns, 27 Gener 2020

Els Capgrossos debatran internament la validesa dels castells carregats

Aquest dissabte els Capgrossos de Mataró celebraran una tertúlia al seu local per debatre de manera interna quin valor haurien de tenir els castells carregats. L’objectiu de la trobada participativa és copsar l’opinió, compartir arguments i contrastar nocions i dubtes entre els membres de la colla sobre una qüestió latent al món casteller, que ha tornat a emergir des de que el Concurs de Tarragona anunciés que en la propera edició tornarà a validar tots els castells carregats, a diferència del 2016 on només valorava un sol castell només coronat.

   

Al voltant d’aquesta trobada exploratòria es qüestionaràn diverses preguntes internes que convidaran a la reflexió tot plantejant un possible futur escenari en què els castells carregats no es consideressin vàlids: “Els Capgrossos decidim la validesa dels castells que fem? Hem de donar valor als castells carregats? Un castell que cau és un èxit? Si ho volguéssim canviar, ho podríem fer? Hi estaríem d’acord? Quines repercussions tindria?”.

La idea d’aquest debat neix d’un grup de components dels Capgrossos que el passat mes de juny van assistir a una Jornada de Prevenció de Lesions interna dels Castellers de Sants que la colla que va culminar amb una tertúlia sobre el valor dels castells carregats.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

«Les colles han d’apostar més per la psicologia als castells»

0
Entrevista a la castellera i psicòloga Maria Alvarado