Dissabte, 27 novembre 2021

El vídeo del 3de10 dels Castellers de Vilafranca, el més vist de Red Bull amb 100 milions de visites

|

- Publicitat -

Cinc mesos després de publicar-se la retransmissió del 3de10 dels Castellers de Vilafranca, el vídeo de Red Bull TV continua arrassant a les xarxes socials

Josep Torreño

La publicació a Facebook només va acompanyada de la famosa abreviatura OMG (Oh Déu Meu) tant popular a internet. A partir d’aquí les imatges captiven a gent de tot el món que ha reaccionat impressionada per la construcció dels Castellers de Vilafranca al Concurs de Tarragona de 2016. Resultat: Gairebé 100 milions de visites, el més vist de Red Bull TV que supera de llarg el salt des de l’estratosfera de Felix Baumgartner.

Publicitat

La narració és part de l’èxit

El vídeo de Red Bull TV forma part de la primera retransmissió castellera íntegrament en anglès, amb la narració tècnica dels periodistes tarragonins Albert Mercadé i Paco Montoya. Una narració que també és part de l’èxit del vídeo. No només milions de persones han visualitzat el fet casteller sinó que ho han fet amb l’ajuda didàctica dels comentaris d’uns experts en la matèria -a banda de periodistes també són castellers-.
El relat i la posada en context del que representava el moment un cop es descarrega és excel·lent, així com l’utilització de paraules angleses per traduïr argot casteller.  Per primera vegada el 3de10 amb folre i manilles es va convertir en el ‘three of ten with a triple base’ o frases com ‘One step, two steps, three steps and crowned!’ (una passa, dues passes, tres passes i coronat!) passaran a la història del fet casteller. Durant la retransmissió sencera posen en situació el que representa la tradició del fet casteller i el sentit de la competició a la Tarraco Arena.

A nivell internacional el fet casteller sempre ha estat molt mediàtic, especialment en els darrers anys, però el treball de Red Bull TV s’allunya, lògicament amb l’aportació dels comentaristes catalans, d’una visió sensacionalista sobretot pels més profans. És molt fàcil caure en el recurs de dibuixar els castells com un espectacle molt perillós, gràcies per exemple a la llaminera imatge d’una construcció fent llenya.

L’èxit a les xarxes socials és el gran aval perquè Red Bull TV torni a apostar per cobrir una gran diada i convertir-se novament en un gran ambaixador internacional. Precisament el jurat de la Revista Castells a la Nit de Castells ja va reconèixer la tasca de Red Bull atorgant-los el Premi Ambaixador.

Xifres  (en el moment de publicar aquest article)

98.522.922 visualitzacions
529.463 ‘Likes’
1.339.815 comparticions
41.858 comentaris

 

Publicitat

1 comentari

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.