El Prat de Llobregat homenatjarà Aurora Batet, una de les primeres dones castelleres

La Diada castellera de la Festa Major del Prat d’aquest dissabte homenatjarà Aurora Batet, una de les primeres dones que es té constància que va pujar a un castell. Les formacions del Prat, Cornellà, Vilafranca i Capgrossos de Mataró aixecaran pilars de dones abans de l’inici de la diada, a les 18h, per commemorar que aquest 2018 es compleixen 70 anys de la seva actuació amb els Xiquets d’Eramprunyà a la mateixa plaça on tindrà lloc l’homenatge. L’acte vol ser una reivindicació de la contribució clau de les dones en l’expansió i en la millora tècnica que ha viscut el món casteller en les darreres dècades.

L’Aurora Batet, aixecadora del pilar de 5 el 27 de setembre de 1947 al Prat del Llobregat

   

Aurora Batet va néixer a Reus el 1936 i de ben petita es va traslladar a Gavà amb la seva família. En aquesta localitat del Baix Llobregat, el seu pare va fundar el 1947 els Xiquets d’Eramprunyà, amb qui van actuar diversos membres de la família, inclosa l’Aurora de nena. El 27 de setembre del 1948, la colla va participar a la Festa Major del Prat. Va ser durant aquella actuació a la plaça de la Vila pratenca que es van prendre imatges de l’Aurora Batet pujant a castells.

Aquesta és una iniciativa de la comissió Feminista i LGTBI+ de la colla pratenca, creada enguany seguint l’exemple d’altres colles i que hi participa en la comissió d’Equitat de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. La comissió potablava ja va impulsar uns pilars commemoratius pel Dia de l’Alliberament Sexual i de Gènere que els castellers del Prat i els de Sant Adrià van alçar durant la 4a Diada de la colla pratenca, que coincideix amb la celebració del 28 de juny.

   

TWITTER

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

3.208 Seguidors
Seguir