Dissabte, 6 juny 2020

El juliol productiu de la Colla Joves

|

Planificar i fer un bon juliol és clau per encarar un agost sempre exigent. Així ho entenen les colles i així ho acaben portant a la pràctica, especialment a l’àrea històrica, on a l’agost gairebé cada compromís està marcat en vermell. A la Colla Joves Xiquets de Valls però, el ritme del juliol d’ara és ben diferent al de temporades recents, ja que sovint els seus registres en aquesta època de l’any eren discrets si es comparaven amb la resta. Per això, revertir la situació i elevar el ritme en aquest tram va convertir-se en un dels primers objectius de Francesc Xavier Ramon des de que el 2017 lidera la tècnica vermella, sota la seva filosofia del “passet a passet”.

I ho estan aconseguint com demostren les dades del mes que hem deixat enrere, on els de la camisa vermella han actuat en cinc ocasions i en tres d’elles han portat a plaça el 3de9f. És a dir, un més que els assolits en qualsevol dels mesos de juliol dels ultims 3 anys.
Pot semblar a poc per una colla de la seva categoria, però sense anar gaire lluny, en el mateix tram del 2015 no van ni intentar un sol castell de 9. Anteriorment, cal remuntar-se al juliol del 2012 per trobar una solitària construcció de 9 pisos, un 4de9f descarregat precisament el primer dia del mes a la festa major de Terrassa.
Els sostre dels vermells habitualment eren el 2de8f o el 5de8 en aquesta època de l’any, i el 2de9fm coronat el 2 de juliol del 2016, també a la festa major terrassenca, en la gran exepció.

Publicitat

A banda dels 3 tresos de 9, en el balanç del passat juliol destaca l’estrena del 5de8 (2 descarregats), a més del consolidat 3de8 amb el pilar (1 descarregat) i els 2de8 i pilar de 7 folrats (2 descarregats cadascun). Per contra, la nota negativa són els dos intents desmuntats de 4de9f, a Torredembarra, castell que encara tenen pendent i que el primer del 2018 se’l van anotar el 26 d’agost, a Igualada.

Tot i la bona dinàmica de ben segur no ha estat el juliol que el cap de colla hauria desitjat: Un dels objectius per la Diada del Quadre de Santa Rosalia de Torredembarra passava per intentar el primer gamma extra del curs, el pilar de 8, però es van veure obligats a descartar-lo per manca de camises a l’assaig i a plaça. Francesc Xavier Ramon lamentava aquest fet en unes declaracions contundents a TAC12.
Sigui com sigui, fer un canvi d’hàbits al calendari no és fàcil per a cap colla, tot i que els vallencs de la Joves ho estan revertint.

L’agost ja és una realitat i els vermells l’han encetat de la millor manera: Lluny de casa, a Andorra, desplaçant molta gent i convertint la capital del principat en nova plaça de 9. A partir d’ara els compromisos seran molt exigents, començant per aquest dimecres a la Firagost i diumenge a Llorenç. A la segona quinzena els espera la Bisbal del Penedès, Gràcia i Igualada per culminar l’agost a Vilafranca per Sant Fèlix.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.