Dijous, 08 de desembre del 2022

El certificat de vacunació ja no és obligatori per a la pràctica castellera

La Generalitat recorda que la petició de presentar aquest document només s’ha autoritzat per a l’activitat de l’oci nocturn

|

- Publicitat -

Fer castells en un entorn segur. Això és el que sempre han reclamat les colles a les autoritats des de l’inici de la pandèmia, i també des de que s’autoritzés la represa de l’activitat. Des de fa una setmana, però, les colles ja no estan obligades a demanar el certificat de vacunació o una PCR negativa als seus castellers. El motiu? El Procicat ha deixat sense efectes el Pla de represa de la Cultura Popular i l’Associacionisme Cultural, i les resolucions de Salut i d’Interior, que van entrar en vigor el passat divendres, 15 d’octubre, estableixen mesures més actualitzades que les que preveien els plans sectorials.

La no obligatorietat de la petició del certificat de vacunació ha deixat descol·locada a les colles perquè la trobaven indispensable per protegir a tot el col·lectiu. Tot i així, algunes formacions s’han decantat per continuar exigint-lo  amb l’objectiu de dotar de la màxima protecció als seus castellers. El problema que poden trobar-se aquestes colles és legal, ja que la petició del certificat de vacunació vulneraria la protecció de dades individual i es podria donar la circumstància que les colles acabin sent denunciades pels seus membres.

Publicitat

Davant els dubtes expressats en aquest punt per part de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (més avall podreu llegir-los tots), la Generalitat ha puntualitzat que actualment la petició del passaport covid ha de ser validada per una resolució judicial del Tribunal Superior de Justícia, i actualment només s’ha autoritzat per a l’activitat de l’oci nocturn.

A dia d’avui doncs, l’única mesura activa continua sent l’ús obligatori de la mascareta als assajos i a les actuacions. Sense efecte també ha quedat la restricció dels límits de participació a les colles i d’aforament a les places.    

➡️ S’ha de seguir presentant el certificat covid/test negatiu? 
No, no s’ha de seguir demanant el certificat COVID o el test negatiu ja que el PROCICAT ha deixat sense efectes el Pla de represa de la Cultura Popular i l’Associacionisme Cultural, com la resta de plans del sector cultural que en breu deixaran de tenir efectes. Les resolucions de Salut i d’Interior estableixen mesures més actualitzades que les que preveien els plans sectorials.

➡️ En cas que no sigui necessari, una colla pot seguir-ho demanant per garantir i reforçar tant la seguretat com la vacunació entre la població?
La petició del passaport COVID ha de ser validada per resolució judicial del Tribunal Superior de Justícia, i actualment només s’ha autoritzat per a l’activitat de l’oci nocturn i assimilades.

➡️ Quanta gent pot anar de públic? 
Els espais públics dels municipis són competència dels ajuntaments i nosaltres no disposem dels aforaments d’aquests espais.

➡️ Els 160 queda derogat segons la nova resolució o entenem que encara ha de ser vigent l’annex del pla específic?
L’Annex de l’activitat castellera també ha quedat sense efectes, per tant, no hi ha límit de participants.

➡️ Queda definit el concepte d’aglomeració?
El concepte d’aglomeració significa no poder mantenir les distàncies de seguretat recomanades. En el cas que no sigui possible, la Resolució estableix mesures (de ventilació, logístiques, o higièniques com ús de mascaretes, etc. complementàries). No es pot sobrepassar el límit de l’aforament autoritzat dels espais a l’aire lliure (com les places) o tancats. En aquest sentit, cal garantir el compliment de les mesures organitzatives de control d’aglomeracions indicades a l’annex 1 de la resolució vigent de Salut i d’Interior.

 

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.