Setmanari digtal

Divendres, 12 de agost del 2022

El Baròmetre Casteller presenta un nou trofeu que premiarà a la colla amb més gamma

El Baròmetre ha volgut anticipar-se i fer propostes engrescadores de cara el futur, convençuts que els castells tornaran i amb ganes de superar aquest moment tan difícil

|

- Publicitat -

Els premis del Baròmetre Casteller incorporen un nou trofeu per quan es reprengui l’activitat castellera. Denominat el de Colla de Més Completa, premiarà a la formació amb més gamma, la colla que descarregui més estructures diferents en cada nivell, comptant un mínim de tres construccions diferents.

Si no es descarreguen tres castells diferents d’una mateixa categoria es competirà en la categoria immediatament inferior. Una colla que completi 3de7 i 4de7 –com a sostre–, per exemple, podrà optar ser la Colla Més Completa de castells de 6. En cas d’igualtat en gamma, mateix nombre de construccions diferents entre diverses colles, es tindrà en compte el nombre de castells diferents del subgrup més ben valorat i de persistir el nombre absolut d’aquests.

Publicitat

El trofeu portarà la inscripció de Colla de Més Completa de castells de (categoria) de la temporada (any). A més, els nous trofeus renoven la seva imatge i en el cas de la nova categoria incorpora l’escut de la colla premiada i s’il·lumina amb el color de la camisa, per donar vistositat a l’acte d’entrega.

Continuïtat dels altres trofeus per Un pis més

El Baròmetre també concedeix uns trofeus, creats per Pellisa Ràfols, a les colles que fan un pis més en la seva trajectòria històrica. Premis que s’entreguen en la gala de la Nit de Castells que convoca la Revista Castells. En la darrera edició també es va incorporar una nova categoria per a les colles que recuperaven la màxima altura de les seves construccions després de dues o més temporades sense assolir-la, i que no haguessin rebut anteriorment el trofeu en aquell nombre de pisos.

El Baròmetre Casteller, patrocinat per Estrella DAMM, també recull els millors castells de totes les colles durant la temporada, oferint una foto de l’estat de la temporada en cada moment.

Pere Ferrando, Carles Esteve i Ramon Codinas, membres del Consell del Baròmetre Casteller

Els nous premis es van presentar aquest dimarts a Vilafranca del Penedès, en un acte que va comptar amb la presència dels regidors de cultura de Vilafranca i Valls, el responsable de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona i el president de la Coordinadora de Colles Castelleres, a més de representants de diverses colles d’arreu del país.

Durant l’acte es va repassar la trajectòria del Baròmetre Casteller, que es va crear l’any 2014 i ha entregat trofeus a 33 colles i 50 palets de menjar solidari a ONG. També van intervenir tres dels membres del Consell del Baròmetre: Pere Ferrando, historiador, que va parlar del retorn dels castells al llarg de la història després temps d’aturada general, Ramon Codinas, casteller dels Minyons, que va reflexionar sobre la manera de valorar els castells, i Carles Esteve, president de l’entitat, que va exposar la nova proposta i va presentar un exemple de com seran físicament els nous premis.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.