Dijous, 2 Abril 2020

El 5de9f de la Jove enlluerna Torredembarra

Uns grans Nois de la Torre s'anoten la millor actuació dels darrers temps, mentre que la Colla Joves Xiquets de Valls deixa pendent el 3de9f

|

La plaça de la Verdura de Torredembarra ha vibrat amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que registra el primer 5de9 amb folre en aquest històric emplaçament, però també amb la seva colla, els Nois, que certifiquen el gran moment d’aquesta veterana formació.

Els amos del 5de9f

Publicitat

 

Puntuals com poques colles saben fer, la Jove ha enlairat el primer castell de la tarda, un 3de9 amb folre de bona factura que es converteix ja en el cinquè de l’any. A continuació, han optat pel 4de9 amb folre que els ha fet treballar a partir de l’aleta, tancant-se a nivell de quints i sisens però resolent la situació sense perills.
Amb els dos castells de 9 al sac, tot estava encarat al primer atac del 5de9 lila, un dels moments més esperats de la tarda. Hi havia ganes del castell insígnia dels tarragonins i la plaça ja ha premiat l’esforç tot just aparèixer el pis de segons. L’expectació ha estat total.

Després d’un peu desmuntat la construcció ha pujat amb determinació, però amb incomoditat a nivell de terços i quarts de la banda del tres que per dalt no ha semblat afectar gaire. La lleugeresa del pom de dalt ha ajudat al tempo del castell a la descarregada, també unes mans del folre que ha respost a les exigències que s’han presentat. L’han sabut domar amb ofici per anotar-se el més matiner que ha descarregat mai la colla. Són els amos del 5de9f i Torredembarra era una de les poques places on la Jove tenia pendent exhibir-lo.
Els liles han tancat l’actuació amb una altra estrena, la del pilar de 7 amb folre, amb debut de l’enxaneta i que han completat amb confiança. Gran actuació tot just encetat el tram del calendari més exigent.

Sense castell de 9 vallenc

La Colla Joves Xiquets de Valls no ha pogut anotar-se el 3de9f, el seu màxim objectiu de la tarda. Tot just dimecres arribava la darrera expedició del viatge a Washington i no han assajat amb normalitat, a més la nit abans van actuar als Garidells. Malgrat tot, s’ha anotat un bon 5de8 per obrir la seva actuació, però l’atac del 3de9 amb folre ja s’intuia complicat en els primers compassos. No han estat còmodes i amb dosos col·locats han desmuntat el castell. En repetició han optat pel 2de8 amb folre i a continuació pel 3de8.

 

Eufòria dels Nois de la Torre

L’actuació que s’han marcat pot ser un punt d’inflexió per una temporada on podrien  somiar amb projectes de més envergadura. Han obert amb un 5de7 sense problemes, clau per encarar les estrenes del dia. Per començar, la del 7de7 de la segona ronda que feia 4 anys que no assolien i que s’ha mostrat un pèl nerviós a la descarregada, i a continuació un 3de7 aixecat per sota amb les dificultats típiques de les darreres aixecades. Un bon treball i les ganes d’enguanyhan ajudat a prendre el pols a uns castells que fins fa poc haguéssin dominat les aspiracions de la colla. Eufòrics, els de la camisa blau cel s’anoten la segona millor actuació de la història de la colla, només superada per la que data de 1982.

 

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada