Dijous, 27 Juny 2019

El 2de8 i el pilar de 7 folrats marquen el sostre de les colles de 8

Els han fet menys colles i no hi ha hagut cap nova entrada en la categoria. El 2018 per les formacions de 8 ha notat una certa reculada, on 4 colles no han pogut revalidar els assolits l’any anterior. D’altra banda, i com a dada positiva, és el 2de8 folrat que han estrenat dues colles: els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Tirallongues de Manresa.

Els de Sant Pere i Sant Pau van encarar-lo per primera vegada en la seva història en la Diada de Sant Magí, que fou descarregat amb una gran execució i solvència i despertant l’admiració del món casteller. Aquell dia van anotar-se la primera tripleta de 8 de la seva trajectòria però minuts després l’intent del pilar de 7 folrat, que ja havien assolit un mes abans, els va condicionar la resta de temporada. La del pilar i la d’un 4de8 coronat, han estat les úniques llenyes de la temporada pels de la camisa verda que continuen progressant en la bona direcció.

   

Primer 2de8f dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau

En un nivell similar s’han mogut els Sagals d’Osona, completant la tripleta de 8 en tres ocasions, entre d’altres assolint la primera en un Concurs de Castells. També han reeditat el pilar de 6, que els va empènyer en intentar el de 7 per primera vegada, però sense èxit. Els Sagals, amb problemes als troncs, no han pogut revalidar el 5de8 assolit el 2017. L’han treballat als assajos així com altres construccions de la gamma alta de 8 que pot motivar-los de cara el 2019.

Consolidats com a colla de 8, els Tirallongues de Manresa han tancat el curs coronant el 2de8, el primer castell folrat de la seva trajectòria. Els del Bages s’han mostrat impecables amb el 4de8, que han descarregat en les 11 ocasions que han portat a plaça (l’any anterior en van completar 6) però en canvi no han pogut repetir el 3de8 assolit en una ocasió el 2017.

Primer 2de8f carregat pels Tirallongues de Manresa

La temporada passada van aconseguir la torre de 8 amb folre però enguany els Bordegassos de Vilanova l’han deixat en intent en l’única ocasió que l’han portat a plaça. La seva millor actuació ha estat la clàssica de 8, la primera anotada per la seva festa major. Una actuació que convidava a l’optimisme per la manera en que la van desenvolupar, però pels vilanovins la temporada ha anat de més a menys.

L’altra formació que va intentar el 2de8f sense èxit són els Castellers de Lleida, que no li fan l’aleta des del 2014. Ha igualat el nombre de 4de8 del curs passat, amb 7 descarregats, i ha augmentat xifres amb el 2de7. En canvi no s’han atrevit amb el 3de8.

La clàssica de 8 ha estat la millor actuació dels Castellers de Terrassa, però la colla va patir un parell d’ensopegades amb el 3de8, registrant algunes baixes, i en el tram final del curs no l’han pogut repetir, fet que també els va frenar l’objectiu del 2de8f que s’havien proposat.

Un solitari 3de8 ha estat l’únic castell de 8 dels Castellers d’Esplugues, el que van descarregar al Concurs de Castells. Els cargolins han tingut dificultats per assajar el 4de8 que finalment no han provat a plaça en cap ocasió, encara que l’any passat el descarreguessin 5 vegades. Sí que han fet el carro gros els Xics de Granollers però no el 3de8, ni tampoc el 7de8 assolit el 2017. Una ensopegada a l’estiu també els va condicionar la temporada.

Per últim, els Castellers de Berga han tancat el curs descarregant un únic 4de8, completat per primera vegada a la sessió de dissabte del Concurs, mentre que han estat molt efectius amb el 2de7, amb 5 de descarregats.

No els han revalidat

Fins a quatre formacions han vist com se’ls ha escapat la possibilitat de repetir, com el 2017, els castells de 8. Es tracta dels Castellers de la Sagrada Família, la Jove de Barcelona, els Al·lots de Llevant i la Jove de Sitges. En comú tenen el 2de7 com a millor construcció de l’any.

D’altra banda, els Nens del Vendrell i els Xicots de Vilafranca han tingut el sostre en la torre de 8 amb folre carregada i els castells bàsics de 8 respectivament, mentre que els Moixiganguers d’Igualada s’han convertit en nova colla de 9, com ja vam explicar en aquest resum.

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Columna

Opinió