Setmanari digital i casteller

Dilluns, 4 juliol 2022

Dos gammes extres per premiar a la Bisbal

|

- Publicitat -

Vella i verds han premiat a la Bisbal amb un gamma extra per banda, el 5de9 i la torre de 9 respectivament, i la Joves ho ha fet amb una gran tripleta màgica. Un altre 15 d’agost amb bons castells en aquesta localitat de la zona històrica però que avui ha certificat, una vegada més, la duresa de fer construccions en aquell ambient. Les colles no portaven un gran nombre de camises i ningú no ha volgut arriscar més del que tocava. El tret d’inici l’ha donat la colla local, que ha assolit el seu èxit particular gràcies al 4de7, el segon de la seva història.

La Colla Vella ha anat de cara amb el 5de9f que ha atacat en primera tanda, amb una estructura del tres tremoladissa des de bon inici i amb la banda del dos un pèl estirada. Això ha fet que els quedés una execució treballadeta que han sabut resoldre perfectament per descarregar-lo per segon cop aquesta temporada. No han seguit les passes de la Firagost i a continuació han anat a buscar els dos castells de 9 bàsics. Un 3de9f apamat però lent, i un 4de9f també bellugadís (a la segona, i després d’un intent desmuntat a l’alçada de sisens) en que destaca per la seva lleugeresa. Els rosats s’han acomiadat amb un pilar de 7 amb folre sense contratemps.

Publicitat

Els Castellers de Vilafranca intuïen que el 4de9f els podia portar complicacions i potser per això l’han escollit d’inici, amb totes les forces intactes. I efectivament, si bé fins a coronar ha estat solvent, a la baixada se’ls ha enredat, i obrint-se, ha tocat defensar-lo a nivell de terços i quarts. Era l’alineació amb la que treballen el 4de9 amb l’agulla i encara té força marge de millora. El que difícilment pot millorar és la seva torre de 9, tot i els problemes puntuals que avui han presentat al folre i les manilles. Durant el muntatge de l’estructura el folre ha perdut la posició i ha acabat afectant a les manilles. Després de l’aleta un dels terços ha començat a enfonsar-se i així no hi ha manera de lluitar un castell. Miraculosament però, i gràcies a una baixada rapidíssima i les perícies de la gent del folre, l’han pogut salvar. El 3de9f que han deixat pel final ha estat en la línia dels que s’han vist enguany pels verds: han de polir la baixada del pom de dalt entre els quints i sisens. A la ronda de pilars els ha sorprès el de 7, quan, després de coronar-se s’ha acabat partint a l’alçada del quart.

Tercera torre de 9 de l’any pels Castellers de Vilafranca (Maria Rosa Ferré)

La Firagost va dotar de confiança a la Colla Joves i avui a la Bisbal ho han tornat a refermar. Els castells de 9 que han ofert aquest migdia han donat bones vibracions, especialment un 4de9f en què si bé les mides no semblaven les correctes ha ensenyat una bona execució. El millor del dia i un dels millors que s’han vist enguany. Que no sigui que la resta de colles l’hagin portat a plaça massa aviat aquesta temporada! En el cas del 3de9f s’ha vist bellugadís al pis de quarts però l’han solventat sense dificultats, com el 5de8 de la tercera ronda, que a Llorenç el van deixar a mitges però apunta a un pis més pel 30 d’agost. La cirereta a la tripleta màgica dels vermells ha estat un pilar de 7 amb folre que a la baixada de l’enxaneta -que s’hi estrenava- els ha posat en alerta salvant una batzegada.

4de9f de la Colla Joves Xiquets de Valls

Una pena l’única caiguda en tota la diada (la Bisbal mai s’escapa de la llenya) però bon balanç final. I allà tothom contents, perquè els Bous, la colla local, ha descarregat el 4de7, el segon de la seva trajectòria i el primer que feien en plaça pròpia.

Segon 4de7 dels Bous de la Bisbal
Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.