Divendres, 14 agost 2020

Diumenge de reptes pendents

|

El fet casteller ha recuperat la normalitat aquest cap de setmana després d’uns dies on la situació del país ha passat per davant de l’activitat. Bona notícia és el resultat de la diada del Mercadal, de recital com titulàvem a la crònica, i que aquest diumenge s’ha completat amb diversos punts d’atracció. Un diumenge més calmat però amb colles intentant nous reptes per primera vegada, com el 5de9f dels Castellers de Barcelona, el 4de8 amb l’agulla dels Xicots, o el 5de8 dels Bordegassos que han intentat quinze anys després.

Primer atac de 5de9f vermell

Publicitat

Els Castellers de Barcelona han escenificat aquest migdia a Sarrià el primer intent de 5de9f de la seva història, que han desmuntat amb l’entrada del pis de sisens, que no s’han arribat a col·locar. El castell, que han atacat de sortida, presentava problemes especialment en l’encaix de segons i terços i no hi ha hagut segona temptativa. Tot i així han redreçat l’actuació completant el 4de9f, el 3de9f.
En aquesta diada els Castellers de la Vila de Gràcia no han pogut tampoc amb cap dels dos intents de 4de9f, que també han desmuntat, sense opció a revalidar el castell que sí van descarregar a la Mercè. Això sí, a més del 2de8f, van completar el primer 5de8 de l’any. Per la seva banda els Castellers de Sabadell han optat per la gamma alta de 8, amb el 7de8, el 2de8f i finalment el 3de8. Per la seva banda els Castellers de Sarrià han celebrat el 3de6 en la seva tornada a les places, això sí, després de dos intents desmuntats.

Vilanova recupera la torre de 8 folrada

Els Bordegassos han descarregat a l’Arboç la torre de 8 amb folre, cinc anys després de la darrera vegada. Els del Garraf han inciat la diada amb el 4de8, després d’un intent desmuntat, i després de la torre s’han atrevit a portar a plaça el 5de8, que amb dosos col·locats han tirat avall. Feia 15 anys que no intentaven la catedral dels castells que en el seu dia van dominar. Han culminat la tripleta de 8 gràcies al 3de8 de la tercera ronda. Allà els Castellers de Sants s’han anotat el 3 i el 4de9f, a més d’una torre de 8 folrada que apunta a un pis més per a seva diada. La Colla Joves Xiquets de Valls ha estrenat el 5de8, castell abandonat en detriment dels castells de 8 amb l’agulla. Precisament el 3de8 amb el pilar ha obert la seva actuació, que han continuat amb el 3de9f, l’esmentat 5de8 i el pilar de 7 amb folre de comiat. La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha aparcat els castells de 9 i han tingut en el 5de8 el seu millor castell, a més del 3 i 4de8 encarats a reptes superiors, en especial el lleuger carro gros, a més del pde6 de comiat.  Per la seva banda la Jove de Sitges s’ha anotat el 4de7 amb l’agulla i el 5de7, com a més destacat, mentre que la colla local, els Minyons de l’Arboç ha signat la clàssica de 7.

Els Xicots intenten el 4de8 amb l’agulla

La diada dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau ha vist el primer intent de 4de8 amb l’agulla de la història dels Xicots de Vilafranca. Els penedesencs han acusat els nervis i l’inexperiència del primer dia i la construcció ha caigut amb aixecador del 4 col·locat. Han obert la diada amb el 4de8 i han redreçat la diada amb la torre de 7 i el 3de8 que assagen amb l’aliniació del de 9 que podrien intentar el 28 d’octubre a casa. Els amfitrions, amb alguna absència per encarar el 4de8, han signat el 3de8 i el 2de7, a més del 4de7 amb l’agulla (també assagen el de 8) i s’han acomiadat amb el dotzè pilar de 6 de l’any, mentre que els Xiquets de Tarragona han complert amb els dos castells de 8 bàsics.

Dos castells de 8 a la diada de la tardor de Badalona

També aquest migdia a Badalona s’han viscut castells de 8, el 3de8 de la mà dels Sagals d’Osona, a més del 2de7 i el 4de7, i el 4de8 protagonitzat pels Xics de Granollers, juntament amb del 5 i 3de7. Els amfitrions Castellers de Badalona han completat el 5de7, el 4de7 amb l’agulla, després d’un intent desmuntat, a més del 3de7.

Tirallongues s’abona al 4de8

De la resta del cap de setmana cal destacar la segona millor actuació dels Tirallongues de Manresa, que ahir a la Fira de la Mediterrània van completar novament el 4de8, el quart que descarreguen, tots de manera consecutiva en els darrers dos mesos. Van ajuntar el 2de7 i van tancar l’actuació amb el 7de7. Els Moixiganguers d’Igualada van posar el 3de8, millor castell de la jornada, a més del 5de7 i 2de7, mentre que els Castellers de la Vila de Gràcia van anotar-se el 4de8, 2de7 i 5de7, i finalment, els Castellers de Berga van protagonitzar la clàssica de 7.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.