Dilluns, 28 de novembre del 2022

Resum del cap de setmana

Diumenge hostil

La Diada del Primer Diumenge de Santa Tecla captava tot el focus d’atenció d’un cap de setmana de molta activitat i d’acumulació de llenya, en alguns casos inesperada. Colles com els Xiquets de Reus o els Castellers de la Vila de Gràcia, van patir caigudes en construccions assequibles com el 2de7 i el 4de7, l’intent del 3de8 dels Bordegassos de Vilanova -que ja havien completat en la seva festa major-, o el 4de8 dels Castellers de Lleida, només coronat són alguns exemples.

La Diada Emili Miró dels Castellers de Terrassa es va quedar sense l’esperat 2de8f que la colla de la camisa blau-turquesa portava per primer cop a plaça enguany, però la construcció va cedir amb l’aixecador col·locat. Els egarencs havien completat abans el 3 i el 4de8 i després de la llenya van reaccionar completant la torre amb un pis menys. Allà els Xiquets de Reus també s’anotaven els dos castells de 8 bàsics però van ensopegar amb la torre de 7, que no els quedava en intent des del 2002. Un 2de7 que precisament va ser el millor castell dels Marrecs de Salt.

A Vilanova, la Diada Albert Salvany va començar amb l’intent de 3de8 dels Bordegassos, que ja l’havien dominat a principis d’agost, però van completar el 7de7 i la torre de 7. Els Castellers de Sants van anotar-se el 3 i el 4de8, però van desmuntar el 7de7 en tercera ronda, els Nens del Vendrell van portar el 4de8, la torre de 7 i el 5de7, sent l’única formació que va poder acabar el seu programa, ja que la llenya del 4de8 dels Castellers de Lleida, que van coronar per segona vegada enguany, va obligar a suspendre la resta d’actuació per manca de serveis mèdics.

   

Els Castellers de Barcelona van recuperar a plaça el pilar de 6, dos anys després del darrer, tot i que només el van poder coronar. Van completar el 4de8 però van desmuntar-ne el 3. Encara a Barcelona, a Horta, els Castellers de la Vila de Gràcia van completar el 3de8 i el 5de7, però van deixar en intent el 2de7 i només en coronat el 4de7 de repetició.

Bons resultats a Valldoreix, on els Castellers de Sant Cugat tornaven a completar el 3de8, dos mesos després del darrer, a més del 4de8 i 2de7 dels Xics de Granollers i la gamma alta de 7 dels Castellers de la Sagrada Família.

De les actuacions de dissabte cal destacar la d’Altafulla, on els Minyons de Terrassa van anotar-se el 5de8 i el 3de8 amb l’agulla, construccions que podrien pujar un pis més abans de tancar el curs, a més del 2de8f i el pilar de 6, mentre que la Colla Joves Xiquets de Valls feia la clàssica de 8 i el pilar de 6, provant castellers en noves posicions. La colla local, els Castellers d’Altafulla van completar una altra clàssica de 7.

Al seu aniversari, els Xicots de Vilafranca van completar el 4de8 i el 5de7, però van desmuntar el 7de7 en dues ocasions. La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau va tenir en el 2de7 i el pilar de 6 com a millors construccions, els Castellers d’Esplugues el 5de7 i el 4de7 amb l’agulla, i la Jove de Sitges el 3de7 amb l’agulla.

   

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.