Dimecres, 27 octubre 2021

Catedral a mitges dels Marrecs

El darrer diumenge de juliol té lloc la diada de Festa Major d’una de les colles que ha crescut més als darrers anys, els Marrecs de Salt, en el que representa la darrera diada per la colla gironina del primer tram de temporada.
Tot i no tenir en cartera el 3de9 amb folre com a la diada de l’any passat, si que volien fer un pas endavant amb l’estrena de la catedral, però ha quedat en coronada, caiguda que ha fet rebaixar el programa previst.
Una diada també de comiat del primer tram d’una de les colles convidades, els Xerrics d’Olot, que encara no han pogut assolir els castells de set aquesta temporada, quedant en aquesta ocasió en intent el 3de7. Pel que fa als Castellers de Barcelona representava la penúltima diada abans de l’aturada de vacances, avantsala de la diada vilafranquina de Màrtirs Street de dissabte vinent, i han complert amb la clàssica de vuit, els millors castells que han descarregat aquesta temporada.

Un cop a plaça després d’entrar-hi amb sengles pilars de 4 caminant, la diada ha començat amb retard per manca d’una de les dues ambulàncies que havia de ser a plaça, retard que s’ha accentuat degut a l’atenció sanitària de les dues caigudes que hi ha hagut.

   

Els Marrecs de Salt han apostat fort iniciant les rondes de castells amb el 5de8. Després de desmuntar un peu, ha pujat amb confiança, bon ritme i dinàmic a la torre, però amb tot a dalt s’ha anat complicat principalment a la banda del dos. A la sortida de l’enxaneta s’ha acabat trencant pel pis de quarts entre el dos i la rengla quedant el castell en tant sols carregat. A destacar que en portaven 15 de descarregats consecutius, sols havia quedat en carregat el primer que van portar a plaça per Sant Narcís del 2014.
La caiguda ha fet modificar el programa i a la segona tanda han optat pel 3de8, que se’ls ha complicat a la descarregada estirant-se a nivell de quarts però que han pogut dominar.
El darrer castell l’han completat sense despentinar-se, el 7de7, estructura que durant la setmana havien treballat per fer-lo de vuit però que ja no havia entrat al programa de la diada. I finalment han tancat la diada amb un vano de 5.

5de8 coronat dels Marrecs de Salt (O. Montserrat)

Els Castellers de Barcelona han iniciat la diada amb el 3de8, castell que ha pujat amunt al segon peu i que presentava novetats a nivell de segons i terços i un debut al pis de quarts. Tot i ser un pèl nerviós i amb un cert dinamisme, l’han pogut completar amb suficiència.
I malgrat que durant la setmana havien treballat el 2de8f que en aquesta temporada han desmuntat en dues ocasions, han optat pel 2de7, castell renovat a segons i terços i que no portaven a plaça des de la diada del Pati de mitjans de juny. Ha estat ben dominat en tot moment i esperen poder pujar-lo damunt el folre dissabte vinent.
Han culminat la clàssica de vuit amb el 4de8, castell que ha arribat al segon intent després de desmuntar-ne un a l’entrada de dosos ja que estava desquadrat. Amb les mides més correctes, i amb el debut d’un dels segons, l’han pogut sumar tot i no ser dels millors de l’any. Per finalitzar també han completat un vano de 5.

3de8 dels Castellers de Barcelona

Per últim, els Xerrics d’Olot han encetat la diada amb el 5de6, castell que els ha donat impuls per a portar el castell de set a la segona ronda.
El 3de7 ha estat l’escollit, el qual havien desmuntat en l’única ocasió que l’havien portat a plaça aquesta temporada. Amb l’aixecador col·locat tenia bona presència però l’enxaneta s’ha entrebancat al remuntar el pis de dosos i se’ls hi ha anat complicat, estirant-se a nivell de terços, trencant-se finalment sense remei.
Tocats per la caiguda, han sumat els dos bàsics de 6 sense cap mena de complicació, acomiadant-se de la diada finalment amb 2 pilars de 4.

5de6 dels Xerrics d’Olot

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.