Dimarts, 23 Juliol 2019

Acord entre la Coordinadora i la Xarxa per oferir la plataforma XALA! gratis per a tots els castellers

Durant els propers dies la Coordinadora comunicarà a les colles com facilitar aquest ús gratuït als castellers per tal que en puguin fer ús el més aviat possible.   

La plataforma de pagament XALA! serà gratuïta per a tots els castellers. Així ho han acordat la Coordinadora de Colles Castelleres i la Xarxa Audiovisual Local aquest matí durant una reunió, on s’han replantejat les condicions de visualització de les diades castelleres en directe.

XALA! es va presentar coincidint amb la primera retransmissió en directe de la temporada 2018, per Sant Joan. La plataforma ofereix les diades en directe en streaming per internet, a més d’oferir contingut audiovisual exclusiu per un cost d’1.99€ mensuals.
En les darreres setmanes castellers de diverses colles havien expressat el seu malestar pel fet d’haver de pagar per aquest servei.

   

 

Des de la XAL es defensa la necessitat de protegir el producte casteller, al que es dedica uns recursos i infraestructura molt importants, que els queda desprotegit en el moment en què la retransmissió queda penjada públicament. Des de la CCCC es reivindica la necessitat que es puguin visualitzar aquestes diades més enllà de la TDT, entenent la realitat del públic i usuari de les diferents plataformes a les que es tenen accés actualment.

Per aquest motiu, i amb la voluntat d’arribar a una situació que pugui beneficiar al màxim al públic casteller, l’acord entre les dues parts garantirà accés gratuït a la plataforma XALA! a tots els membres de les colles castelleres que així ho desitgin. Amb aquest accés (vàlid durant la temporada castellera, des de la setmana abans de l’inici de les retransmissions acordades fins al diumenge de la setmana següent a la darrera retransmissió) l’usuari podrà visualitzar les diades en directe a través d’Internet alhora que tindrà també accés als continguts complementaris que ofereix la plataforma.

Durant els propers dies la Coordinadora comunicarà a les colles com facilitar aquest ús gratuït als castellers per tal que en puguin fer ús el més aviat possible.

   

Segueix-nos a les xarxes socials:

FER UN COMENTARI

Escriu el teu comentari
El teu nom

Anàlisi

Columna

Opinió