Setmanari digital i casteller

Dijous, 7 juliol 2022

Acord de col·laboració entre la Colla Vella i la Universitat Rovira i Virgili en l’estudi dels Xiquets de Valls.

|

- Publicitat -
10.12.2014

[dropcap]E[/dropcap]l passat dia 7 de desembre es va presentar l’acord de col·laboració i recerca historiogràfica entre la Colla Vella i la URV. La Colla Vella ha volgut apostar per crear marcs d’estudi sobre la història dels Xiquets de Valls i de la mateixa Colla Vella, sotmesos al rigor científic i a la professionalitat acadèmica.

Per aquest motiu s’ha plantejat de fer-ho de la mà dels investigadors de la Universitat Rovira i Virgili. En aquesta línia, des de fa gairebé 4 anys un reduït grup de treball de la Colla Vella va establir contacte, i ha anat col·laborant amb un estudiant de doctorat de la URV que ha elaborat una magnífica Tesi Doctoral sobre la història dels Xiquets de Valls que en el moment de ser avaluada va tenir la màxima qualificació possible “Cum Laude”. Aquesta Tesi, titulada “Els Xiquets de Valls durant el primer franquisme (1939-1960)”, ha estat elaborada pel Dr. Àlex Cervelló i dirigida pel prestigiós Catedràtic en Història Contemporània Dr. Josep Sànchez Cervelló.

Publicitat

Des de la colla asseguren amb satisfacció l’acord amb el Dr. Àlex Cervelló i amb la Universitat Rovira i Virgili, a través del qual la Colla Vella tindrà els drets d’explotació i d’edició sobre dita Tesi. Així que aquesta es convertirà, molt aviat, en un llibre sobre la Història de la Colla Vella en el període de referència.

Aquest acord de col·laboració també comportarà que en els propers anys es pugui anar treballant tots els períodes de la llarga història dels Xiquets, des dels orígens fins l’actualitat.

 1952-3-de-8

 

Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.