Dimarts, 26 maig 2020

El 5de9f es resisteix als Castellers de Barcelona

|

L’intent, i també el del 4de9f dels Castellers de Sabadell, i els peus desmuntats, han provocat que la diada s’allargués. Després de 3 hores, les colles han renunciat a una tercera construcció

Josep Torreño

No ha pogut ser. Els Castellers de Barcelona han deixat en intent el 5de9f amb el que tenien previst tancar la temporada en la clàssica diada de la festa major del Clot. Com ara fa un mes (aleshores el van poder desmuntar), l’han atacat en primera ronda però aquesta vegada ha acabat cedint quan apareixien els dosos. Els barcelonins havien corregit alguns dels desajustos que s’havien presentat a Sarrià, especialment al folre, i si bé havien donat bons resultats als assajos posteriors, avui ha acabat saltant pel pis de quarts, que no ha pogut salvar el primer contratemps. A partir d’aquí la diada ha agafat una dinàmica molt negativa que s’ha agreujat amb els peus desmuntats de 4de9f dels Castellers de Sabadell.

Publicitat

En el seu torn, els de Barcelona han completat un treballat 4de9f, que a la baixada han suat de valent per evitar que s’enfonsés el folre, mentre que els Bordegassos de Vilanova, tocats per diverses baixes, han renunciat als castells de 8 i han obert amb el 4de7 amb l’agulla.

Els problemes per trobar les mides del 4de9f ha perjudicat als de Sabadell. Ja ha pujat amb dificultats a nivell de segons i pràcticament sense avisar ha acabat trencant-se amb sisens col·locats. El primer intent vàlid dels vallesans arribava passades les dues hores de l’inici de la diada i després d’aquesta nova ensopegada s’ha aturat una bona estona. Amb baixes significatives, han reconduit l’actuació amb castells de 7, el 5 i el 7de7. Un mal regust de boca per tancar la millor temporada de la seva història.

També han rebaixat pretensions els Castellers de Barcelona, que han apostat pel 3de8, mentre que els Bordegassos s’han anotat el 5de7 després d’un intent desmuntat.

Les tres colles han renunciat a una tercera construcció després de més de 3 hores de diada. No només els intents i peus desmuntats han ajudat a que s’allargués.  Aprofitant que era l’hora del vermut molts dels castellers s’han escampat per la plaça i no han perdonat els refrigeris entre ronda i ronda. Sense pressa i oblidant que actuen pel públic. Si el tret d’inici de la jornada estava previst per les 12h, la diada ha culminat a dos quarts de 4 de la tarda. Al final, poc públic i els cronistes lamentant certes actituds, sovint habituals en altres places. O ho millorem o acabarem sols.

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.